BlomBlom Mijdrecht

FIQAS Software, Multi Supplies en Zeilmakerij Aalsmeer winnaars Onderneming van het Jaar


Geplaatst op: 14 november 2012

Vrijdagavond 9 november zijn tijdens een feestelijke Ondernemersavond, waarbij meer dan 400 ondernemers aanwezig waren, de prijzen voor Onderneming en Starter van het Jaar Aalsmeer 2012 uitgereikt. Tijdens deze avond vol met muziek en een show van Magic Unlimited van de Kazan-familie zijn er drie prijzen uitgereikt, namelijk Onderneming van het Jaar MKB groot, Onderneming van het Jaar MKB klein/midden met minder dan 20 werknemers en de Starter van het Jaar. De avond werd ook dit jaar weer enthousiast en professioneel gepresenteerd door Ron Leegwater. Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: ‘Wat een fantastische winnaars en een mooie ondernemersavond was het in Crown Business Studios. Namens het College van B&W van Gemeente Aalsmeer wil ik FIQAS Software BV, Multi Supplies BV en Zeilmakerij Aalsmeer feliciteren. Maar eigenlijk moet ik alle bedrijven in Gemeente Aalsmeer feliciteren al de kennis, het ondernemerschap en innovatie die hier in Aalsmeer zit. Echt bedrijven die hun lokale betrokkenheid tonen aan de maatschappij, maar ook aan de criteria duurzaamheid en innovatie voldoen. De top drie van categorie MKB groot leveren een belangrijke bijdrage aan onze krachtige en innovatieve Aalsmeerse economie. FIQAS Software BV doet dat met een miljoenenomzet en meer dan 60 arbeidsplaatsen, Waterdrinker Aalsmeer met meer dan 175 miljoen omzet en tot 500 arbeidsplaatsen en Renault Nieuwendijk met 83 arbeidsplaatsen en ook een miljoenenomzet. Maar in de ander categorieën zaten ook belangrijke bedrijven. Juist die mix van bedrijven maakt onze economie sterk.'

In de categorie Starter van het Jaar waren de bedrijven Zeilmakerij Aalsmeer, BlueFinch BV, eMerus HR Solutions genomineerd. Volgens de deskundige Jury is Zeilmakerij Aalsmeer een zeer professioneel bedrijf met innovatief denkvermogen dat voldoet aan alle gestelde criteria. Zeilmakerij Aalsmeer is zeer maatschappelijke betrokken en voert ook opdrachten uit voor vrijwilligersorganisatie, gehandicaptenzorg, een eerste hulporganisatie en is sponsor van de Pramenrace. Zeilmakerij Aalsmeer is een goed voorbeeld van ondernemerschap voor Aalsmeer en ver daarbuiten en een terechte winnaar in de categorie Starter van het jaar.

In de categorie MKB klein/midden met minder dan 20 werknemers kregen Direct Current, Multi Supplies BV, Ed Kriek Optiek van de Jury een nominatie. Multi Supplies BV kreeg in deze categorie de prijs beste onderneming. Qua lokale betrokkenheid vond de Jury deze ondernemer zeer betrokken en hart hebben voor de zaak, de maatschappij en de medemens. Volgens de Jury een Onderneming naar hun hart. Maatschappelijk betrokken is de Directeur, maar ook het bedrijf en de medewerkers zijn zeer betrokken. Ze zijn in allerlei verenigingen en events actief. De Directeur is Voorzitter van de landelijk spelende handbalclub FIQAS Aalsmeer en Triatlon Aalsmeer en organisator van Vuurwerk Aalsmeer. Sponsor van 25 clubs en verenigingen en was lid van organisatie van de Ride for the Roses in Aalsmeer. Maar ook aan de criteria duurzaamheid en innovatie voldeed deze onderneming heel goed. De andere bedrijven in deze categorie waren ook lokaal betrokken.

En in de categorie MKB groot waren de bedrijven FIQAS Software BV, Renault Nieuwendijk BV, Waterdrinker Aalsmeer BV genomineerd. Qua duurzaamheid en innovatie is de winnaar in deze categorie FIQAS Sofware BV voordurend in beweging. In het ‘business-to-business' segment ontwikkelt FIQAS als één van de eerste een ‘App', een mobiele applicatie om werknemers ziek en beter te melden. Ook hebben ze een concept ‘Clubliefde' ontwikkeld. Met een smartcard, de Clubcard, kunnen leden van sportverenigingen mee doen aan een spaar- en kortingsprogramma. Volgens de Jury scoort FIQAS zeer goed op het criterium Lokale Betrokkenheid. Al jaren wordt door FIQAS veel geïnvesteerd in sportsponsoring. Zo is er de sponsoring van de handbalvereniging die landelijk in de top meedraait, maar ook andere sportevenementen en clubs krijgen ondersteuning vanuit FIQAS. Ook de goede doelenactie en sponsoring van lokale evenementen en initiatieven hebben indruk gemaakt op de jury. In 2011 heeft FIQAS 18 % van de nettowinst besteed aan sponsoring en giften aan goede doelen. FIQAS is een innovatief en duurzaam bedrijf met hersens en het hart op de juiste plaats. Een inspirerend voorbeeld voor heel Aalsmeer en ver daarbuiten.

Na het succes van vorig jaar wil het College van B&W van de Gemeente Aalsmeer samen met de initiatiefnemers van dit evenement, Rabobank Regio Schiphol en Flynth adviseurs en accountants, opnieuw hun waardering laten blijken aan de Aalsmeerse ondernemers. De winnaar van de Onderneming van het jaar 2011, de Dutch Flower Group, was in 2011 zelfs winnaar van de Verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland. Via de site www.ovhj-aalsmeer.nl zijn de foto's en filmpjes van de avond te zien.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

FIQAS Software, Multi Supplies en Zeilmakerij Aalsmeer winnaars Onderneming van het Jaar

Vrijdagavond 9 november zijn tijdens een feestelijke Ondernemersavond, waarbij meer dan 400 ondernemers aanwezig waren, de prijzen voor Onderneming en Starter van het Jaar Aalsmeer 2012 uitgereikt. Tijdens deze avond vol met muziek en een show van Magic Unlimited van de Kazan-familie zijn er drie prijzen uitgereikt, namelijk Onderneming van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: