001 - Escaperoom aglemeen

Week van het RESPECT bij jongerenwerk van Stichting De Baat


Geplaatst op: 13 november 2012

Vraag iemand ‘wat betekent respect voor je?' en je krijgt verschillende vertalingen. Tegelijkertijd zijn we het met z'n allen eens dat een wereld zonder respect niet leefbaar is en het de aandacht en inzet van iedereen verdient. Maar wat is respect nu eigenlijk?

Respect komt van het Latijnse woord re-spicere en betekent vrij vertaald ‘omkijken'. Vreemdelingen die vroeger in Athene verbleven liepen gevaar om beroofd te worden. Deze keken dan ook altijd achterom, uit ontzag voor eventuele rovers. Ze hadden dus angst en ontzag voor degenen die hun leven zuur konden maken. Tegenwoordig kent het woord respect hele andere betekenissen.

Het kan nog steeds betekenen dat je ontzag hebt voor iemand, opkijkt tegen iemands macht, of misschien juist wel bewonderd vanwege zijn kracht of prestaties en jij jezelf ten opzichte van diegene wat minder belangrijk maakt waardoor respect bescheidenheid creëert.

Respect kan ook betekenen dat je beseft dat ieder mens wezenlijk is zoals jij zelf, ongeacht kleur, godsdienst of mening. Respect is anderen accepteren zoals ze zijn in dat geval.

Kortom, het jongerenwerk van Stichting De Baat zal het thema Respect deze hele week centraal zetten en jongeren inspireren en stimuleren om na te denken over wat respect voor hen betekent en, respect te leren herkennen in hun dagelijks leven, te waarderen en uit te dragen. Zie www.veenig.nl voor meer informatie de agenda.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Week van het RESPECT bij jongerenwerk van Stichting De Baat

Vraag iemand ‘wat betekent respect voor je?' en je krijgt verschillende vertalingen. Tegelijkertijd zijn we het met z'n allen eens dat een wereld zonder respect niet leefbaar is en het de aandacht en inzet van iedereen verdient. Maar wat is respect nu eigenlijk? Respect komt van het Latijnse woord re-spicere … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: