Slechte start zaalseizoen voor VZOD/vdBoon

Geplaatst op: 13 november 2012

Afgelopen zaterdag moest het gehavende 1ste team van VZOD het opnemen tegen Paal Centraal uit Delft dat vorig seizoen is gepromoveerd naar de derde klasse. VZOD moest het doen zonder Anika van Os (geblesseerd), Wouter Vermeulen (ziek) en Bart Verheul (vakantie). De invallers waren Anne Verheul, Martijn Vervark en Barry van Limpt. Paal Centraal startte de wedstrijd sterk want al binnen drie minuten keek de formatie van Frits Visser tegen een 2-0 achterstand aan. VZOD werd hierdoor even wakker geschud want 2 minuten later stond het al weer gelijk en na 7 minuten spelen 3-3.
Tot dat moment ging het gelijk op, maar Paal Centraal had duidelijk andere plannen. Ze zetten even aan en alles wat de lucht in ging, ging ook door de korf en na 9 minuten stond Paal Centraal met 6-3 voor. VZOD begon toen ook te scoren, maar het gat was al geslagen door de fanatieke tegenstander. Langzaam maar zeker kwamen de Kudelstaarters dichterbij en met de rust was de achterstand terug gebracht tot 1 punt, 7-6.

Meteen na rust weer een periode waarin de Delftenaren makkelijk de korf wisten te vinden en binnen 4 minuten wisten ze weer drie maal te scoren. De VZOD-ers slechts één keer, zodat weer een achterstand van drie punten weg gepoetst moest worden. Met nog maar 2 minuten op de klok met de stand van 11-10 een strafworp voor VZOD v/d Boon. Op het moment dat de goed leidende scheidsrechter affloot stond er een stand van 11 tegen 10 op het bord. VZOD/vdBoon heeft zeker punten laten liggen in Delft. Een Paal Centraal dat een periode in de eerste helft en een periode in de tweede helft goed schoot maakte het verschil met VZOD. De teleurgestelde coach Frits Visser verwoordde het als volgt: "Omdat de tegenstander 16 minuten goed speelde konden wij niet meer terug komen." Alle uitslagen van 10 november: Paalcentraal 1-VZOD 1 11-10 | Zkc '31 3-VZOD 2 23-7 | Pernix 5-VZOD 3 7-6 | Tempo A2-VZOD A1 14-6 | VZOD A2-Haarlem A2 9-12 | VZOD B1-ESDO B2 15-2 | VZOD C1-Luno C1 9-7 | VZOD C2-Luno C2 5-5 | VZOD D1-EKVA D2 6-9 | Rapid D1-VZOD D2 5-2 | Vlug & Vaardig E1-VZOD E1 0-6 |

Afgelopen zaterdag moest het gehavende 1ste team van VZOD het opnemen tegen Paal Centraal uit Delft dat vorig seizoen is gepromoveerd naar de derde klasse. VZOD moest het doen zonder Anika van Os (geblesseerd), Wouter Vermeulen (ziek) en Bart Verheul (vakantie). De invallers waren Anne Verheul, Martijn Vervark en Barry … Lees meer »