HVM wint weer

Geplaatst op: 12 november 2012

Zondag trad HVM in Delft aan tegen de studentenclub Scoop. Aanvankelijk hadden de Mijdrechters moeite met de hard spelende tegenstander. In de tweede helft werd het verschil gemaakt: 4-1 winst.

Scoop begon de wedstrijd fanatiek. Hun fysieke spel werd toegestaan door de scheidsrechters. Een groot deel van de eerste helft liet HVM zich hierdoor afleiden. Mats Kaas en Thom Fokker liepen handblessures op en konden de wedstrijd niet uitspelen.
In de 7e minuut kreeg Scoop de eerste strafcorner van de wedstrijd, en tien minuten later een strafbal. Een Mijdrechtse voet voorkwam een doelpunt. Tot opluchting van HVM werd de kans niet verzilverd, de bal ging hoog naast. Vervolgens wist HVM twee strafcorners niet te benutten, totdat Mats Kaas zeven minuten voor de rust een 1-0 voorsprong kon binnenschieten. Daarna kregen beide teams nog een goede kans, maar de stand bleef tot de rust ongewijzigd.

Kort na rust speelde Scoop een voorzet hard de cirkel in. De bal ging in het doel, zonder te zijn aangeraakt. Wellicht misleid door gejuich van de Delftse aanhang gaf de scheidsrechter echter een doelpunt. Aanvoerder Koen Meijer en zijn spelers protesteerden, maar ook na overleg bleef de leiding bij de beslissing. Daarna lieten de scheidsrechters toe dat de discussie bleef doorgaan, waarop coach Capel HVM even naar de kant haalde. Bij een 1-1 stand ging de wedstrijd verder. Een paar minuten later haalden de Mijdrechters hun gram: na een actie van Maarten Post scoorde Mats Wissink 1-2. Het leek of de bezoekers nieuwe energie hadden geput uit de Delftse gelijkmaker, er waren momenten dat alleen keeper Stienstra nog op de Mijdrechtse helft stond. HVM nam de wedstrijd onder controle. Halverwege de tweede helft tekende Arjan Blommaert voor de 3-1, en kort voor tijd werkte een Delftenaar een harde inzet van Casper Slot in eigen doel.
In de laatste minuut moest keeper Stienstra nog sterk ingrijpen bij een strafcorner. Met 4-1 nam HVM de punten mee naar huis. Mats Wissink werd uitgeroepen tot man van de match.

Zondag trad HVM in Delft aan tegen de studentenclub Scoop. Aanvankelijk hadden de Mijdrechters moeite met de hard spelende tegenstander. In de tweede helft werd het verschil gemaakt: 4-1 winst. Scoop begon de wedstrijd fanatiek. Hun fysieke spel werd toegestaan door de scheidsrechters. Een groot deel van de eerste helft … Lees meer »