Wederom gelijkspel Qui Vive JA1

Geplaatst op: 12 november 2012

De tweede wedstrijd in de sterke Inter District Competitie voor Jongens A1 van Qui Vive leverde net als de 1e wedstrijd een gelijkspel op.
Te gast op het complex van Qui Vive was dit keer Rood Wit JA1. Een ploeg die voor de bovenste posities wil strijden en vorige week had gewonnen van Voordaan uit Groenekan.
Rood Wit trok direct het initiatief naar zich toe en probeerde Qui Vive terug te dringen ver op de eigen helft. Hier werd echter keurig verdedigd door de mannen uit de regio rond Uithoorn. Rood Wit werd ondanks een veldoverwicht nauwelijks gevaarlijk.
Uit een van de goede aanvallen van Qui Vive veroorzaakte Peter Lauffer met een slimme actie een strafcorner. Normaal is dit een prooi voor Jitte Lochtenberg maar de directe inzet werd door de eerste uitloper van Rood Wit onschadelijk gemaakt. Peter Lauffer was echter attent en via de stick van een tegenstander verdween de bal met een mooie boog over de verbouwereerde keeper van Rood Wit heen.
Helaas kwam Rood Wit even later via een hard, diagonaal schot in de verre hoek op 1-1. Verdiend gezien de veldverhoudingen. Vlak voor rust nog een opstootje voor het doel van Qui Vive alwaar een tegenstander buiten het zicht van de scheidsrechters doorhaalde op Oliver Bergh, aanvoerder van Qui Vive.

JA1 liet echter op dat moment en gedurende de rest van wedstrijd zien dat zij als team voor elkaar strijden en uiterst professioneel met diverse randverschijnselen omgaan.
Dat was ook precies het verschil tussen Qui Vive en RoodWit in de 2e helft. Daar waar Rood Wit regelmatig de rust en het hockeyverstand verloor ging Qui Vive steeds beter spelen. Desondanks viel de 1-2 na balverlies op eigen helft en een snel backhandschot wat de keeper van Qui Vive verraste.
De rest van de 2e helft was erop of eronder voor de jongens van Qui Vive. Die hadden dat zelf goed in de gaten en duwden nu op hun beurt Rood Wit terug op eigen helft.
Rood Wit kwam nauwelijks aan uitverdedigen toe.
NIck Bergkamp was een van de motoren op het middenveld en kwam zelf ook nog 2 keer gevaarlijk door in de cirkel van de tegenstander. Helaas was er beide keren niet genoeg ruimte voor zijn schot.

De gevaarlijke counters van Rood Wit werden ondertussen ontzenuwd door Qui Vive verdediging waar oa Wouter van de Valk een uitmuntende wedstrijd speelde.
Na een offensief was het Peter Lauffer die een half mislukt schot tot verbazing van velen gemist zag worden door de keeper van Rood Wit. Dezelfde keeper die in de 2e helft drie strafcorners van Qui Vive op weergaloze wijze wist te keren. 2-2.
Daarmee wat het niet gedaan. Er volgende nog een weergaloze actie van Roeland Wilmink die zeer attent een ingeslagen bal van eigen doellijn wist te slaan. Jochem Kolenberg die (minuten makend na een zware blessure) net te zwaar verhinderd werd bij een tip-in mogelijkheid. Vlak voor tijd een strafcorner voor Rood Wit maar de uitlopers van Qui Vive en met name Job van Riemsdijk wisten deze onschadelijk te maken.

Al met al een wedstrijd op een zeer goed niveau met veel strijd van beide teams. Het publiek wat met redelijk grote getale was komen kijken ging als winnaar naar huis.
Volgende week een derby, uit op en tegen Hurley. 14.15 in het A;damse bos.

De tweede wedstrijd in de sterke Inter District Competitie voor Jongens A1 van Qui Vive leverde net als de 1e wedstrijd een gelijkspel op.Te gast op het complex van Qui Vive was dit keer Rood Wit JA1. Een ploeg die voor de bovenste posities wil strijden en vorige week had … Lees meer »