Publiek de winnaar bij wedstrijd tussen Argon en Alphense Boys

Geplaatst op: 12 november 2012

De wedstrijd tussen argon en Alphense Boys kende op papier en in de stand geen winnaar, maar de mensen die een plekje langs de lijn hadden opgezocht mochten zich dat tegen vier uur zondagmiddag wel noemen. De ploegen maakten er een zeer amusante ontmoeting van, niet meteen hoogstaand qua spel, maar dat viel op het moeilijk bespeelbare hoofdveld ook niet meteen te verwachten. Er was echter inzet volop, bij tijd en wijle zeker leuk voetbal en genoeg momenten voor de doelen om met een voldaan gevoel huiswaarts te kunnen keren.

De openingsfase was voor de gasten, die daarbij wel iets in het zadel werden geholpen door de scheidsrechter van dienst, de heer Postma. Want zelden zal een leidsman al in de vierde minuut van een wedstrijd besluiten om een doelman te bestraffen voor een tijdfout, maar dit keer overkwam dat Romero Antonioli wel. Gevolg: een indirecte vrije trap die door Anes Ribeiro hoog in het dak van het doel werd gejaagd en dus 0-1 op het bord. Argon moest deze klap even verwerken en in de openingsfase was het dan ook Alphense Boys, dat de overhand had. Dat begon na een klein kwartier te veranderen, Argon pakte meer en meer het initiatief en dat leverde kansjes op. Zo werd de doorgebroken Houssain el Zeryouh volgens de scheidsrechter op een correcte wijze van de bal gezet door doelman Donatz, waar velen toch een overtreding meenden te zien, kopte Jorn van Lunteren de bal juist naast en werd de Alphense sluitpost volkomen verrast door een verre inzet van Lorenzo Lassooij, die hij tot zijn opluchting net over de lat zag verdwijnen. Een vrije trap van Nicolai Verbiest, die juist naast de kruising langs de paal viel, was het laatste gevaar, hierna ontstond een kwartier lang wat meer middenveldspel zonder echte kansen.

Een met geel bestrafte overtreding van de Rijk op Lorenzo Lassooij stak een kwartier voor rust de lont weer in het kruitvat en een weer sterker wordend Argon ging met nieuw elan op zoek naar de gelijkmaker. Patrick Lokken ving de bal na een vrije trap van Nicolai Verbiest op de borst op, maar schoot met een halve omhaal over het doel, Houssain el Zeryouh kopte uit een pass van Masies Artien de bal te zacht in de hoek om Donatz te passeren en wist de rebound ook niet te verzilveren, Jorn van Lunteren zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt en een volley van Patrick Lokken verdween via het been van verdediger Zouzou net voor de tweede paal over de achterlijn, maar de rust werd dus met 0-1 bereikt.

Na rust wilde Argon hetzelfde spel voortzetten, maar de ploeg moest duidelijk weer even het ritme vinden. Na tien minuten kreeg de ploeg een domper te verwerken toen Jorn van Lunteren tussen twee tegenstanders in toch probeerde de bal binnen de lijnen te houden. Het balverlies leidde tot een breedtepass op de ingevallen Waandels, die met een schot van afstand tussen vele benen door toch precies de uiterste hoek van het doel wist te vinden voor de 0-2. Argon liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en al drie minuten later was er de eerste goede mogelijkheid op een treffer. De prima voorzet van de sterk spelende Dion Gerritsen bereikte het hoofd van Patrick Lokken, maar de aanvalsleider mikte zijn kopbal precies in de richting van de doelman, die daardoor redding kon brengen. In de volgende minuut was hij echter kansloos op de inzet van Patrick Lokken, die vanaf de stip de aansluiting mocht aantekenen, 1-2. De aanleiding tot de treffer leidde tot wat commotie, de Alphense verdedigers waren van mening dat er geen overtreding was gemaakt op de doorbrekende Patrick Lokken en de op grote afstand staande scheidsrechter besloot dan ook pas na ampel beraad om de strafschop te geven. Zonder kaart voor de dader, dat dan weer wel.

De snelle aansluiting zorgde voor voldoende energie bij de thuisploeg om meer en meer druk uit te oefenen op de verdediging van de gasten, die in aanvoerder Zouzou met afstand de beste man hadden. Dit spel leidde er wel toe, dat de gasten over konden schakelen op de (snelle) tegenaanval, maar op een kans na 70 minuten voor Anes Ribeiro na werd dit telkens goed opgelost door de Mijdrechtse defensie.

Met nog een kwartier op de klok werd het team van de gasten terug gebracht tot een tiental toen de Rijk na een overtreding op Dion Gerritsen voor de tweede keer het gele karton te zien kreeg en die kleur uiteraard in rood zag veranderen. Argon profiteerde snel van de nieuwe situatie, weer ging Dion Gerritsen er over rechts vandoor en zette de bal scherp voor, waar Patrick Lokken het leer niet kon bereiken, maar de ingevallen Jocelino de Sa op de juiste plaats stond om de bal langs de tevergeefs uitvallende Donatz in het net te plaatsen, 2-2.

In de resterende minuten trachtte Argon om de volle winst nog binnen te slepen en de mogelijkheden daartoe kwamen er wel. Zo zag Lorenzo Lassooij een lobbal net naast de paal belanden, schoot Patrick Lokken in vrije positie net voor de tweede paal langs na een prima steekbal van Jorn van Lunteren, kon Jocelino de Sa zijn kunststukje niet herhalen bij een soortgelijke schietkans als bij de gelijkmaker (nu wist de doelman wel een hand achter de bal te krijgen) en kopte de andere invaller Erik Mulder in blessuretijd net over het doel van de gasten.

Zo bleef Alphense Boys dus overeind onder de Mijdrechtse druk en was daarmee niet ontevreden, terwijl Argon dan wel niet tot winst wist te komen, maar toch ook het goede gevoel kende om een 0-2 achterstand te hebben weggewerkt. De toeschouwers hadden zich duidelijk vermaakt en zullen een volgende keer zeker weer richting Hoofdweg trekken, als koploper Kon HFC op 2 december naar Mijdrecht komt.

De wedstrijd tussen argon en Alphense Boys kende op papier en in de stand geen winnaar, maar de mensen die een plekje langs de lijn hadden opgezocht mochten zich dat tegen vier uur zondagmiddag wel noemen. De ploegen maakten er een zeer amusante ontmoeting van, niet meteen hoogstaand qua spel, … Lees meer »