001 -Brouwer Transport

Altantis A1 overwint overtuigend


Geplaatst op: 12 november 2012

Zaterdag 11 november stond de eerste officiële wedstrijd van het zaalseizoen gepland voor de door van Dam gesponsorde A1 van korfbalvereniging Atlantis. De wedstrijd zou gespeeld worden in Bleiswijk. Aan het eind van de middag vertrok de Mijdrechtse A1 vol goede moed richting het zuidwesten van het land. Het team was ruim op tijd om zich goed voor te bereiden. In het veldseizoen was de A1 op een haar na geen kampioen geworden, omdat het team eenmaal verloren had van de Meervogels uit Zoetermeer. De eerste oefenwedstrijd voor het zaalseizoen werd tegen deze veldkampioen gespeeld, maar deze keer won de A1 van Atlantis. Blij met deze overwinning was de A1 vastbesloten zich in te zetten voor het nieuwe zaalseizoen. Dit seizoen neemt de A1 geen genoegen met een tweede plek, maar zal ze alles op alles zetten om de eerste plek te bemachtigen.

De wedstrijd tegen de Weidevogels in Bleiswijk ging fel van start. De Weidevogels startten hun aanval, maar Atlantis had de bal al snel onderschept. Er volgde een snelle aanval van Atlantis met meerdere kansen, waarna het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit was. De tegenpartij liet het er echter niet bij zitten en al snel volgde de 1-1. De A1 realiseerde zich dat een goed begin het halve werk was en zorgde ervoor dat er nog vier doelpunten volgden, wat de stand 1-5 voor Atlantis maakte. Beide teams hadden een sterk afstandsschot dat af en toe voor de nodige spanning zorgde. De Weidevogels lieten het er niet bij zitten en scoorden ook nog een paar keer. Met een stand van 5-8 brak de rust aan.

Na een korte bespreking van vijf minuten, waarin de A1 van Atlantis wederom opgepept werd en de nodige feedback en tips kreeg, ging de tweede helft van start. Atlantis scoorde al snel meerdere doelpunten, maar helaas scoorden de Weidevogels er ook nog enkele. De stand werd 10-13. Atlantis voelde enige spanning nu ze zo dicht op de hielen werden gezeten door de Weidevogels. Hierna ging het echter snel: Atlantis scoorde punt na punt, variërend van doorloopbal tot schot. De Weidevogels verdedigden goed, maar konden geen weerstand bieden tegen de aanval van Atlantis. Nog eenmaal scoorden de Weidevogels door middel van een strafworp, maar verder was het gedaan met het team. Atlantis bleef scoren en sloot de wedstrijd af met 11-19.

Tevreden met de stand spraken de coach en de spelers de wedstrijd nog even door. Ruimte voor verbetering blijft er natuurlijk altijd, maar de A1 van Atlantis kan trots zijn op haar eerste overwinning. Een veelbelovend begin van het zaalseizoen is het zeker. Op naar de volgende overwinningen!
De volgende wedstrijd van Atlantis A1 is op 17 november. In de Phoenixhal aan de Hoofdweg in Mijdrecht ontvangt het team dan Fiducia A1. De wedstrijd begint om 12:10 uur. U bent allen van harte uitgenodigd om het team aan te komen moedigen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Altantis A1 overwint overtuigend

Zaterdag 11 november stond de eerste officiële wedstrijd van het zaalseizoen gepland voor de door van Dam gesponsorde A1 van korfbalvereniging Atlantis. De wedstrijd zou gespeeld worden in Bleiswijk. Aan het eind van de middag vertrok de Mijdrechtse A1 vol goede moed richting het zuidwesten van het land. Het team … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: