Atlantis B1 start de competitie met winst

Geplaatst op: 12 november 2012

De Roebeson taxaties & expertises equipe is de zaalcompetitie in de eerste klasse zaal gelijk goed begonnen. De voorbereiding beloofde al meteen veel goeds. Tijdens de oefenwedstrijden werd er onder andere gelijk gespeeld tegen een hoofdklasseploeg. Vanwege een werkweek van zes spelers werd de wedstrijd verlaat en voor de coaches was het de vraag of iedereen scherp en uitgerust aan de start zou staan. En natuurlijk waren ze ook benieuwd of de ploeg het een klasse hoger ook laten zien. Atlantis B1 speelt in de zaal immers het op een na hoogste B niveau van Nederland.

Er moest aangetreden worden tegen Tweemaal Zes B1 uit Maartensdijk. De start van beide kanten was gelijk flitsend en van een hoog niveau. Binnen drie minuten stond het al 2 - 2. De doelpunten kwam voort uit mooi uitspeelde aanvallen met mooie afstandschoten. De twee spelers van Atlantis die niet op werkweek waren geweest hadden extra getraind op het nemen van vrije ballen en dat leverde ook gelijk een mooi resultaat op. Atlantis B1 was vanaf dat moment gelijk de bovenliggende partij en sloeg een gat van vier doelpunten.
Helaas sloop er op dat moment wat concentratieverlies in en liet Atlantis de tegenstander iets terugkomen tot 5-6. Op dat moment herstelde de ploeg weer het verschil en zocht de rust op met een 6-8 voorsprong.

In de rust hebben de coaches besproken wat er qua verdediging nog beter kon en stipte aan dat ze goed moesten zoeken naar de juiste kansen. Eigenlijk was de belangrijkste boodschap: proberen de goede aanvallen nog vaker te spelen.
In de tweede helft was voor de coaches wel te merken dat de vermoeidheid een rol speelde in een aantal situaties. Maar de wil om te winnen was er nog steeds en vooral verdedigend stond het heel goed. De ploeg zocht rustig naar de juiste kansen en bouwde de voorsprong rustig uit. Een aantal mooie aanvallen met dito doelpunten maakte duidelijk dat de ploeg een maatje te groot was voor de tegenstander. De uiteindelijke eindstand werd bereikt bij een stand van 7 - 12.

Doordat veel andere teams in de poule de eerste wedstrijd gelijk speelde is Atlantis B1 nu medekoploper in de poule. Dat is een mooi resultaat voor een debutant in de eerste klasse, zeker als je bedenkt dat de ploeg niet 100% fit aantrad deze wedstrijd. De ploeg wil via deze weg de reserves nogmaals bedanken voor de steun aan de ploeg. Aankomende zaterdag speelt de ploeg om 13:20 uur een thuiswedstrijd tegen Excelsior uit Delft in sporthal de Phoenix aan de Hoofdweg. Komt u de ploeg aanmoedigen? Atlantis B1 zou dat heel leuk vinden!

De Roebeson taxaties & expertises equipe is de zaalcompetitie in de eerste klasse zaal gelijk goed begonnen. De voorbereiding beloofde al meteen veel goeds. Tijdens de oefenwedstrijden werd er onder andere gelijk gespeeld tegen een hoofdklasseploeg. Vanwege een werkweek van zes spelers werd de wedstrijd verlaat en voor de coaches … Lees meer »