Beloning blijft opnieuw uit voor KDO 1

Geplaatst op: 12 november 2012

Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn elftal op twee posities ten opzichte van vorige week. Peter Onderwater keerde terug onder de lat en Jelle de Jong verving de te laat komende Michael Meijer.

In de eerste helft was het begin overduidelijk voor Quick 1890 AFC. KDO had veel moeite om de vrije man op het middenveld van de thuisploeg op te pakken. In de 12e minuut kwamen de Amersfoorters dan ook verdiend op 1-0, toen er achterin bij KDO niet adequaat ingegrepen werd. Na deze vroege achterstand wijzigde KDO zijn tactiek door in plaats van 4-4-2 in een 4-3-3 opstelling te gaan acteren.
Hiermee kwamen de Kwakelaars een stuk beter in de wedstrijd en wist in de 33e minuut zelfs op gelijke hoogte te komen via Joeri Stange. Joeri sneed knap naar binnen toe en schoot de bal fraai in de korte hoek, 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg KDO al snel een forse domper te verwerken. Een vrije trap, die van drie meter over de middenlijn werd genomen, ging over de ver uit zijn doel staande doelman Peter Onderwater heen, 2-1. Gelukkig wisten de Kwakelaars zich goed te herpakken, want in de 53e minuut wist Sven Vlasman op aangeven van Joeri Stange de 2-2 binnen te schieten. Even later liet Joeri Stange zien waarom hij van grote waarde kan zijn voor KDO. Nadat Joeri zelf de bal veroverde, schoot hij met zijn rechtervoet op prachtige wijze de bal in de bovenhoek, 2-3. Lang kon het eerste echter niet genieten van deze voorsprong, want in de 63e minuut werd het gelijk. Een schot vanaf 25 meter ging met een boogje over doelman Onderwater heen, 3-3. Twee minuten later ging Jelle de Jong alleen op de keeper af, maar zijn inzet kon ternauwernood van de lijn weggehaald worden. In de 80e minuut kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. De rechtsbuiten van Quick 1890 AFC nam de bal in ene op zijn pantoffel en schoot op schitterende wijze de 4-3 in de lange hoek. KDO probeerde hierna, door het inbrengen van aanvallers Mathijs van Rijn en de van een blessure terugkomende Rick Kruit, een gelijkmaker te forceren. Timo Kas was in de slotminuten dichtbij de 4-4, maar zijn schot verdween in het zijnet, zodat KDO opnieuw met lege handen stond aan het einde van een wedstrijd.

Door deze nederlaag zijn de Kwakelaars de aansluiting met de middenmoot aan het verliezen. Er wordt goed gevoetbald door KDO, maar de beloning hiervoor ontbreekt vooralsnog. Aankomende zondag hoopt iedereen op een kentering in de thuiswedstrijd tegen nummer acht Wasmeer.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger (62e Michael Meijer), Mathijs Molleman, Ferdi Rademaker (85e Rick Kruit), Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff, Jelle de Jong (82e Mathijs van Rijn), Joeri Stange en Timo Kas.

Na de goede teamprestatie van vorige week tegen VVZA, stond voor het eerste vandaag de uitwedstrijd tegen Quick 1890 AFC op het programma. Met een touringcar vertrok de selectie gezamenlijk richting Amersfoort voor een wedstrijd tegen de nummer zes op de ranglijst.Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn elftal op twee … Lees meer »