001 - Homan Zonnepanelen

Lisanne Immerzeel wint haar eerste marathonwedstrijd


Geplaatst op: 12 november 2012

De 2e wedstrijd van de marathoncompetitie op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is al weer verreden. De eerst categorie waren de Masters 4 met een mooie en slimme overwinning van de voorzitter van IJsclub Nooit Gedacht, Coos Brouwer. Hij was in de eindsprint de beste en met deze overwinning staat Coos eerste in het tussenklassement. Robert de Costa zat in de finale een beetje opgesloten en finishte als achtste. Ton Bunschoten uit Vinkeveen werd elfde en Ronald Hazenkamp werd zestiende. Als tweede kwamen de Masters 3 in de baan. Na een rommelige wedstrijd met een nare valpartij en een neutralisatie vlak voor de finale reed René Immerzeel toch weer een sterke wedstrijd en werd tweede en staat gedeelte eerste in het tussenklassement. Toen was het de beurt aan de Masters 2. In deze categorie rijden oud schaatsers al Frits Schalij 1e en Henk Portengen 2e en Robert Kamperman 4e mee en in dit geweld werd Jan van der Zon knap zesde en staat derde in het tussenklassement. Rene Elenbaas is ook goed bezig dit seizoen en werd knap elfde en staat ook hoog in het tussenklassement nl. vijfde. De Dames 2 maakte er ook een mooie wedstrijd van met een klinkende overwinning van Lisanne Immerzeel. Door deze overwinning steeg ze meteen naar een tweede plek in het tussenklassement. Als laatste reed de C2 rijders. In deze klasse rijden ook een aantal dames waaronder Melissa van Pierre, die weer knap dertiende werd tussen al die kerels. Lucien Wolvers had een hele puike wedstrijd en is lang in de aanval geweest en werd in de finale nog knap tiende. Dirk de Jong werd negende.

Er worden ook nog regionale wedstrijden gereden, het zesbanen toernooi, en daar doet de uit Wilnis afkomstige Niels Immerzeel mee. Hij komt uit een goed schaatsnest en deed het heel goed met een derde plaats in de eerste wedstrijd in Utrecht over 100 ronden met een ronde voorsprong op het peloton. Ook in de tweede wedstrijd in Hoorn ging het ook weer geweldig met een groep een ronde voorsprong en in de finale een mooie tweede plaats met al resultaat dat hij tweede in het tussenklassement staat.

Landelijke schaatsenrijder Kevin Regelink heeft afgelopen zaterdag weer een wedstrijd gereden in de KPN cup wedstrijd in Heerenveen. Omdat het in combinatie met de langebaan NK afstanden was ging deze wedstrijd maar over 100 ronden i.p.v. de gebruikelijke 125 ronden. Kevin kreeg in het begin van de wedstrijd flink kramp in zijn linkerkuit waardoor hij niet echt in de aanval ging. Toch heeft hij knap de wedstrijd uitgereden. Volgende week staat het peloton op het ijs in Haarlem.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lisanne Immerzeel wint haar eerste marathonwedstrijd

De 2e wedstrijd van de marathoncompetitie op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is al weer verreden. De eerst categorie waren de Masters 4 met een mooie en slimme overwinning van de voorzitter van IJsclub Nooit Gedacht, Coos Brouwer. Hij was in de eindsprint de beste en met deze overwinning staat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: