Blessureleed
Trainer-coach Johan Kroon is voor aanvang van de zaalcompetitie geconfronteerd met een dubbel blessureprobleem. Zowel Vinken's topscoorster Mariska Meulstee alsook haar vak- en levensmaatje Peter Koeleman moesten in de oefenwedstrijden geblesseerd afhaken. De blessure van Mariska lijkt mee te vallen; zij is hopelijk binnenkort weer inzetbaar, maar vriend Koeleman is minstens negen maanden uitgeschakeld na een acuut afgescheurde achillespees, die al direct operatief gerepareerd is.

Prima vervanging
Kroon liet als vervanging van Koeleman de al eerder dit jaar op het veld debuterende Gerwin Hazeleger aantreden. Deze snelle en bijzonder gemotiveerde jongeling is de runner-up uit de Vinkenreserves. Met zijn tomeloze inzet wist hij aanvoerder Kooijman en zijn vakgenoten Melanie en Emese Kroon uitstekend aan te vullen.
De zestienjarige Emese Kroon maakte haar debuut in de Vinkenhoofdmacht. En ook zij deed dit vol verve en op een manier die veel vertrouwen wekt voor de toekomst. In de verdediging speelden Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren.

Turbulent begin
Beide teams hadden er zichtbaar zin in. Na het voorstellen van de teams met daarbij speciale aandacht voor het pupillenteam van de week, de E3 met Nieko Dankelman, Joas Leeflang, Ellen de Rooij en Sanne en Tessa Fokker, werd de score geopend door de Amsterdamse bezoekers. In de eerste twaalf minuten volgden veertien scores. Tot 4-4 had Oranje Nassau het initiatief, daarna kantelde de scoringskracht naar Vinkeveense zijde. Halverwege de eerste helft leidde de ABN-AMRO thuisploeg keurig met 9-6. De Amsterdammers leken rijp voor de slacht, maar de Vinkeveense scoringsmachine haperde lange tijd tot vlak voor rust. Intussen had ON de achterstand volledig weggepoetst en weer nipt een voorsprong gepakt. Annick Stokhof bepaalde met haar treffer de ruststand op 10-10.

Evenwicht
Ook na de rust hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Onder de luide aansporingen van het team van de week werd de thuisploeg echter voortdurend naar een voorsprong geschreeuwd. De felle, snelle en uiterst aantrekkelijke wijze waarop De Vinken de zaken aanpakte legde de basis voor een klinkende overwinning. De gretigheid waarmee de volgelingen van Johan Kroon gedurende de gehele tweede helft het voortouw namen was een prima wijze van klantenbinding.
De thuisploeg behield gedurende de gehele tweede helft een nipte voorsprong, waarbij Melanie Kroon voorop ging in de strijd, zij scoorde vier maal. Maar alle spelers en speelsters van De Vinken kwamen tot scoren, waarmee het brede collectief van dit team nog eens duidelijk onderstreept werd.
Toen een kwartier voor tijd Emese Kroon haar uitstekende debuut onderstreepte met een treffer leek Oranje Nassau geknakt. Een fraaie doorloopbal van Eva Hemelaar en de vierde treffer van aanvoerder Peter Kooijman betekenden de genadeslag. Eindstand 18-16 in het voordeel van De Vinken.
Komende zaterdag gaat De Vinken op bezoek bij Fluks in Noordwijk, dat eveneens haar openingswedstrijd won.

Scores De Vinken: Melanie Kroon 4x, Peter Kooijman 4x, Kelvin Hoogeboom 3x, Annick Stokhof 2x, Rudy Oussoren 2x, Gerwin Hazeleger, Eva Hemelaar en Emese Kroon ieder 1x

De eerste zaalcompetitiewedstrijd voor het vlaggenschip van KV De Vinken leverde een prima resultaat op. In een spannende en in hoog tempo gespeelde wedstrijd wisten de Vinkeveners voortdurend voorop te gaan in de strijd om uiteindelijk met een terechte 18-16 voorsprong op het bezoekende Oranje Nassau te finishen. BlessureleedTrainer-coach … Lees meer »