001 - Escaperoom aglemeen

Kinderen van de Wegwijzer op bezoek bij wethouder Rik Rolleman gemeentehuis Aalsmeer


Geplaatst op: 8 november 2012

Op 7 november klonken vrolijke kinderstemmen in het gemeentehuis van Aalsmeer. Groep 6 van de basisschool De Wegwijzer kreeg een rondleiding door het gemeentehuis en ging in de raadszaal ‘in debat' met wethouder Rik Rolleman.

Peter Boogaard van de Gemeente Aalsmeer leidde de kinderen eerst rond in het gemeentehuis en uiteraard mochten ze via de wenteltrap even een kijkje nemen op het dak. Na uitgewaaid te zijn op het dak gingen de kinderen in de raadszaal ‘in debat' met de wethouder.

Als ik wethouder onderwijs was, zou ik willen veranderen...
Als voorbereiding op dit bezoek aan het gemeentehuis hadden alle kinderen een opstel geschreven over: ‘Als ik wethouder was onderwijs was, zou ik willen veranderen...'. Hier kwamen de leukste ideeën naar voren zoals meer speeltuintjes bij scholen, een omroepinstallatie in school waarmee de directeur achter een microfoon wat kan zeggen zodat het in alle lokalen te horen is en veel meer. Er waren ook ideeën waar de gemeente niet over gaat zoals: meer speelgoedwinkels in Aalsmeer en meer medewerkers in de winkels. Na het bespreken van de opstellen werden de kinderen in vier aalsmeerse politiek partijen (CDA, VVD, Pact en AB) verdeeld en mochten ze per groepje: ‘partij' hun standpunt verdedigen. De AB kinderen wilde combinatieklassen afschaffen en meer boeken op school. De CDA kinderen wilde schonere toiletten, kluisjes op school, en een beter schoolplein. Bij Pact wilde de kinderen meer ruimte om de school, voetbaldoelen en dat het hek op slot kan en de VVD kids wilde meer aandacht voor kinderen die moeilijk kunnen leren. Na het ‘debat' won het voorstel over de voetbaldoelen op het speelplein met een kleine meerderheid (11 kinderen stemde voor en 10 kinderen tegen).

Na dit ‘debat' mochten de kinderen allemaal een keer met de voorzittershamer de vergadering sluiten en werd er een groepsfoto met wethouder onderwijs, Rik Rolleman gemaakt. Voordat ze weggingen kreeg ieder kind nog een tasje mee met een aantal leuke cadeautjes van de gemeente Aalsmeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderen van de Wegwijzer op bezoek bij wethouder Rik Rolleman gemeentehuis Aalsmeer

Op 7 november klonken vrolijke kinderstemmen in het gemeentehuis van Aalsmeer. Groep 6 van de basisschool De Wegwijzer kreeg een rondleiding door het gemeentehuis en ging in de raadszaal ‘in debat' met wethouder Rik Rolleman. Peter Boogaard van de Gemeente Aalsmeer leidde de kinderen eerst rond in het gemeentehuis en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: