001 - Escaperoom aglemeen

Feestelijke afronding project Baambrugse Zuwe door planten eerste boom


Geplaatst op: 8 november 2012

Wethouder Pieter Palm plant samen met Dura Vermeer-directielid Michel Jansen en omwonende Jos van Wijk een els in een van de hofjes aan de Baambrugse Zuwe. Met het planten van deze eerste boom start de herinrichting van de hofjes en wordt de reconstructie van de eerste 880 meter vanaf de Herenweg samen met omwonenden feestelijk afgerond.

Vanaf oktober 2011 hebben ingrijpende reconstructiewerkzaamheden plaats gevonden aan de Baambrugse Zuwe. Sinds 12 oktober 2012 is de weg weer toegankelijk voor doorgaand verkeer en duurzaam bestand tegen verzakking.

Inrichting hofjes
De gemeente heeft samen met Wijkcomité Oud-Vinkeveen en Vereniging voor Milieu- en Natuurbescherming De Groene Venen een landschapsarchitect aangetrokken om met inbreng van omwonenden een aantrekkelijk en toepasbaar ontwerp voor de hofjes uit te werken. Het resultaat is een gevarieerde inrichting met verschillende functies. Er is gekozen voor 98% inheemse beplanting die ook voorkomt in het omringende landschap. Elzen zijn de hoogstambomen in het gras in de beide hofjes. In de borders komen lijsterbessen en veel bloeiende beplanting en de omliggende bermen worden ingezaaid met een mengsel van onder andere dotter- en koekoeksbloemen. De komende weken zal het groen worden geplant. In het voorjaar van 2013 worden een speelwerktuig, bankjes, picknicktafel en andere voorzieningen geplaatst.

Gesigneerde picknicktafel
Tijdens de feestelijke afronding hebben gasten met stift een persoonlijke boodschap op een picknicktafel geschreven. Deze gesigneerde tafel wordt van een beschermlaag voorzien en in het voorjaar in de hofjes geplaatst als blijvende herinnering aan een bijzonder jaar.

Bijlage:
• Foto planten eerste boom: Pieter Palm (wethouder openbare werken gemeente De Ronde Venen), Michel Jansen (directeur Dura Vermeer Infrastructuur Midden West) en Jos van Wijk (omwonende). Omwonenden in de achtergrond.
(foto: Frans Roos)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijke afronding project Baambrugse Zuwe door planten eerste boom

Wethouder Pieter Palm plant samen met Dura Vermeer-directielid Michel Jansen en omwonende Jos van Wijk een els in een van de hofjes aan de Baambrugse Zuwe. Met het planten van deze eerste boom start de herinrichting van de hofjes en wordt de reconstructie van de eerste 880 meter vanaf de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: