01 - Nooit Gedacht

Wethouder Verburg bij Dag van de Mantelzorg


Geplaatst op: 6 november 2012

In de week van 5 tot en met 10 november heeft het Mantelzorg Steunpunt een aantal activiteiten georganiseerd in het kader van de Nationale Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers konden zich aanmelden voor verschillende activiteiten. Mantelzorg is de langdurige en intensieve zorg voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, gehandicapt kind of dementerende ouder. Wethouder Ad Verburg was bij de activiteit ‘Pimp my Pie' aanwezig in de Zijdstraat in Aalsmeer. Wethouder Verburg: ‘Het is heel belangrijk wat mantelzorgers doen. Daarom wil de gemeente Aalsmeer ook de waardering voor dit vaak zware werk laten blijken door middel van dit soort bijeenkomsten. Ook zijn er nog altijd veel vrijwilligers nodig om mantelzorgers te ondersteunen Deze ondersteuning wordt gecoördineerd door het Mantelzorg Steunpunt. Het is van groot belang dat de bekendheid wordt vergroot van deze en andere activiteiten van het Mantelzorg Steunpunt. Daarmee gaan we aan de slag'.

Mantelzorgers kunnen bij het Mantelzorg Steunpunt terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Het Mantelzorg Steunpunt heeft ook verschillende cursussen en gesprekgroepen, zoals Patiënt Educatie Programma Parkinson. Een cursus voor patiënten met Parkinson en hun mantelzorgers. Ook is er een gesprekgroep voor partners van patiënten die een beroerte hebben gehad. En met de Ontmoetingsgroep Aalsmeer zijn er gesprekgroepen en informatiebijeenkomsten voor mantelzorgers en kinderen van mensen met dementie.

Vrijwilligers voor mantelzorg nodig
Om mantelzorgers te ondersteunen zijn meer vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger kunt u echt iets betekenen voor een ander. Dat geeft een goed gevoel, de tijd hebben voor een ander en samen iets ondernemen. Mantelzorg Steunpunt zet vrijwilligers in bij (chronisch) zieken en gehandicapten van jong tot oud. Soms gaat het om sociaal contact, een wandeling, samen winkelen of museumbezoek, of bijvoorbeeld oppassen en spelen met een kind met een beperking. Vaak gaat het om het overnemen van de taak van de mantelzorger, zodat deze even tijd voor zichzelf heeft. Het werk is heel afwisselend en kan gebeuren op de dag en tijd die voor u handig is. U kunt informatie opvragen of aanmelden bij Mantelzorg Steunpunt: mzs@amstelring.nl of 0900-1866 of kijken op www.mantelzorg-steunpunt.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Verburg bij Dag van de Mantelzorg

In de week van 5 tot en met 10 november heeft het Mantelzorg Steunpunt een aantal activiteiten georganiseerd in het kader van de Nationale Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers konden zich aanmelden voor verschillende activiteiten. Mantelzorg is de langdurige en intensieve zorg voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, gehandicapt kind … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: