001 - Escaperoom aglemeen

Gemeentepeiling Aalsmeer behaalt respons van 50%


Geplaatst op: 5 november 2012

De half september uitgezette Gemeentepeiling Aalsmeer heeft een hoge respons van 50% opgeleverd. De peiling brengt in beeld hoe de inwoners van Aalsmeer denken en oordelen over hun buurt, hun gemeente, de diensten en de service. De verwerking van de ingevulde papieren vragenlijsten is inmiddels in volle gang.

Op 5.000 uitgezette formulieren behaalde de Gemeentepeiling Aalsmeer een respons van 2.433 ingevulde enquêtes. Nog steeds druppelen er af en toe wat ingevulde peilingen binnen, maar de grootste slag is geslagen. Al met al rekenen de onderzoekers van het team Onderzoek en Informatie van de afdeling Staf van de gemeente Amstelveen die de opdracht uitvoert, op een totaalrespons van tegen de 50%. In de wereld van peilingen en enquêtes is dat een uitzonderlijk hoog aantal. Ter vergelijking: Amstelveen zit meestal een aantal procenten lager, Haarlem behaalde onlangs 30% en de gemeente Amsterdam gaat bij dergelijke peilingen uit van slechts 20% respons. Reden waarom er in de hoofdstad veel vaker gebruik wordt gemaakt van telefonische enquêtes.

Papier of digitaal
In Aalsmeer ontvingen de geselecteerde deelnemers een enveloppe met een papieren versie met tal van vragen. Er kon echter ook via internet worden ingelogd met een wachtwoord. Opvallend genoeg gaf in dit digitale tijdperk tweederde van de deelnemers de voorkeur aan de papieren versie. Eén op de drie vulde de peiling digitaal in. De verwerkingsfase is tot half november in volle gang; daarna start de analyse, de rapportage en het trekken van conclusies.
In totaal heeft de enquête vijf weken opengestaan, de laatste dag waarop kon worden ingevuld was 20 oktober.
De eerste resultaten verschijnen in februari 2013 in een concept-rapport dat aan het college van B&W van de gemeente Aalsmeer zal worden gepresenteerd. Een maand later zullen naar verwachting de eerste gegevens naar buiten komen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeentepeiling Aalsmeer behaalt respons van 50%

De half september uitgezette Gemeentepeiling Aalsmeer heeft een hoge respons van 50% opgeleverd. De peiling brengt in beeld hoe de inwoners van Aalsmeer denken en oordelen over hun buurt, hun gemeente, de diensten en de service. De verwerking van de ingevulde papieren vragenlijsten is inmiddels in volle gang. Op 5.000 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: