Eerherstel voor Argon in Delft tegen DHC

Geplaatst op: 5 november 2012

Na de niet te begrijpen prestatie van vorige week tegen FC Hilversum heeft Argon in Delft tegen DHC laten zien, dat de voetballende mogelijkheden wel degelijk in de ploeg aanwezig zijn en die bleken genoeg om de thuisploeg in een wedstrijd, die voor een groot deel in de stromende regen werd afgewerkt, met duidelijke cijfers te verslaan.

De start op het Delftse kunstgras was duidelijk voor Argon en al na 4 minuten werd dat in de stand tot uitdrukking gebracht. Vincent Verheul zette de bal vanaf de rechtervleugel voor, in het strafschopgebied streden Patrick Lokken en verdediger van der Ree om de bal, welke echter voor de voeten viel van Dion Gerritsen, die met een knal in de korte hoek doelman de Jong kansloos liet, 0-1. Kort hierna een poging van Houssain el Zeryouh, die een hoekschop opleverde, terwijl de Mijdrechtse linkerspits na ruim 10 minuten een kunststukje uithaalde: zijn harde inzet vanaf de linkerkant raakte eerst de eerste paal, daarna de binnenkant van de tweede paal en daarna belandde de bal in de handen van de verbaasd kijkende de Jong, die niet wist wat hem overkwam.

Argon bleef de bovenliggende partij en pas na 23 minuten was er voor het eerst enig aanvallend gevaar van DHC te bespeuren, maar de voorzet van de rechtervleugel werd bij de tweede paal door Masies Artien, die zijn competitiedebuut maakte als rechterverdediger, goed met het hoofd verlengd waardoor dit geen doelkans opleverde. In het laatste deel van de eerste helft maakte Argon het verschil: na 40 minuten viel een dieptepass van Nicolai Verbiest achter de DHC defensie, Patrick Lokken hield zijn directe tegenstander goed achter zich en met een diagonaal schot was doelman de Jong voor de tweede keer verslagen, 0-2. Een minuut later was er een razendsnelle aanval over de rechtervleugel, waar Dion Gerritsen de bal prima in de loop van Houssain el Zeryouh voorzette, maar via de voet van de doelman vloog de bal net over de lat. In de laatste minuut voor de theepauze was het Masies Artien die de bal op de middenlijn veroverde op zijn tegenstander, snel opkwam en met een prima steekpass de diepgaande Jorn van Lunteren bereikte. Diens eerste inzet kwam nog tegen het lichaam van de doelman aan, maar in de rebound stond toch de 0-3 ruststand in het boekje van scheidsrechter Sjoukje de Jong.

Al snel na rust moest Dion Gerritsen zich laten vervangen door Erik Mulder, de enige grove charge in de eerste helft op de enkel van de aanvaller bleek zijn tol te eisen. Thuisploeg DHC probeerde in de tweede helft wat meer tot voetbal te komen en mede omdat Argon zich wat liet terugzakken, leverde dit nu ook doelgevaar op. Na een klein uur ontstond er dan ook een scrimmage, waar diverse spelers liggend op de grond hun voordeel uit probeerden te halen. Het was middenvelder de Graaff, die daar als winnaar uit tevoorschijn wist te komen door het leer in de uiterste hoek langs Romero Antonioli te mikken voor de 1-3. De opflakkerende hoop van de thuisploeg leverde nog een poging op van aanvoerder den Os, maar zijn geplaatste inzet werd een prooi voor doelman Romero Antonioli. Zes minuten na de Delftse treffer stond de marge weer op drie, toen de doelman van de thuisploeg zich enorm verkeek op een van grote hoogte vallende bal, Patrick Lokken het hoofd tegen het leer kreeg en de assistent op de juiste plek stond om te constateren, dat de bal wel degelijk ruim achter de lijn werd weggetrapt, 1-4. Door deze stand doofde het heilige vuur langzaamaan bij DHC en kon Argon nog enkele keren voor gevaar zorgen. Het maakte ook nog een treffer, maar de inzet van Wilco Krimp werd terecht geannuleerd, de opgekomen aanvoerder stond inderdaad in buitenspelpositie toen hij het leer van dichtbij over de lijn werkte.

In blessuretijd stond de aanvoerder nogmaals in de belangstelling, toen hij een opstuitende bal tegen de arm kreeg en aangezien dit binnen de beruchte lijnen was, legde scheidsrechter de Jong de bal op de stip. Romero Antonioli wilde echter niet meewerken aan nog een Delftse treffer en wist de inzet van Tromp katachtig uit de hoek te tikken, waardoor het einde met 1-4 werd bereikt en de Mijdrechtse spelers deze week met een beter gevoel in de spiegel zullen kunnen kijken.

Na de niet te begrijpen prestatie van vorige week tegen FC Hilversum heeft Argon in Delft tegen DHC laten zien, dat de voetballende mogelijkheden wel degelijk in de ploeg aanwezig zijn en die bleken genoeg om de thuisploeg in een wedstrijd, die voor een groot deel in de stromende regen … Lees meer »