HVM jongens B2 maken goede indruk in nieuwe klasse

Geplaatst op: 5 november 2012

Na een zeer moeilijke voorcompetitie. Waar maar weinig wedstrijden werden gewonnen, zitten de mannen nu in een nieuwe competitie. Waar ze leuke wedstrijden kunnen spelen en mee kunnen draaien om het kampioenschap. Niet alleen het spel van de heren zag er afgelopen zaterdag goed uit. Ook de verzorging van de kleding is tip top in orde. De heren zijn namelijk in het nieuw gestoken door Bob Nisters. Bob, die een bedrijf heeft in het adviseren en organiseren van interieurontwerp heeft de jongens voorzien van nieuwe truien. Ze lopen er perfect bij en zien er nu echt uit als team. Samen met de nieuwe pakken van de Rabobank klopt het geheel nu helemaal. Ze zijn er super blij mee. Bob en de Rabobank, bedankt!

Dan nu de wedstrijd. Mijdrecht was de eerste 20 minuten van de eerste helft absoluut de bovenliggende partij. Met veel kansen op de goal van Hurley en prachtige aanvallen konden de heren er voor zorgen dat het voor rust 2-1 stond in het voordeel van Mijdrecht.

Beide goals werden gemaakt door Thijs Nisters. Een mooi uitgespeelde aanval over rechts via Hugo Huizeling kwam terecht bij opkomende verdediger Dennis Buizert, hij zorgde er met een harde flats voor dat de bal via de stick van Thijs de goal in ging. 1-0. De tweede goal was een mooie individuele actie van Ole van Betten die de bal prima aflegde op Thijs. Hij kon de 2-0 op het scorebord zetten. Daarna verzwakte de heren wat. Hurley ging beter hockeyen en kwam een aantal keren gevaarlijk voor onze goal. Door uitstekend werk van verdedigers Wouter de Groot, Pepijn Hendrix, Mees Luten en Boyan Smits kon een goal voorkomen worden. Helaas konden we niet om een corner heen en mocht Hurley aantreden voor de eerste strafcorner. Helaas voor ons, belande dit harde schot op de plank en stond het 2-1 voor rust.

In de rust wat wijze woorden van de coach en opnieuw allemaal een taak meegekregen. Simpel hockeyen en zorgen dat kansen benut gaan worden. Zodat de score groter wordt. En dat deden ze. Met wat kleine wisselingen in de opstelling begonnen nu Bodhi de Jong en Pim Velthuizen in de verdediging. Die het prima deden en de bal goed wisten te verdelen. De opbouwen werden goed verzorgd door het middenveld sta bestond uit Pascal Schroen, David van Scheppingen en Wessel staal en er kwamen meer kansen over en weer. Dit zorgde voor vele corners aan de kant van mijdrecht. Maar helaas wisten de heren er geen een te benutten. Na wat minder goed uitverdedigen van Hurley kon Wouter de Groot de bal oppikken en voorgegeven. Deze bal belande via de keeper in de stick van Mark Woelders die voor de 3-1 kon zorgen. Op dat moment dachten de jongens dat ze er al waren. Terwijl er nog ruim een kwartier te spelen was. Hurley werd sterker en een aantal keren zeer gevaarlijk. Mede door zeer goed keeperswerk van Bas Kuperus kon een goal voorkomen worden. En bleef de schade beperkt tot 1 goal. De laatste goal was eigenlijk wel de mooiste. Ole van Betten kreeg de bal via een rebound van de keeper in zijn stick en kon eigenlijk maar één ding. Schieten. En dat deed hij ook. Na een actie passeerde hij zijn directe tegenstander en schoot hard op de goal. Half hoog ging de bal het net in en stond de 4-1 op het bord.

Een prima uitslag. Ze hebben als team gewerkt en met elkaar ervoor gezorgd dat deze stand op het bord kwam. De eerste 3 punten zijn binnen. En hopelijk volgen er meer voor deze leuke groep jongens.

De jongens van Mijdrecht B2 hebben een goede indruk achter gelaten in de nieuwe tweede klasse. De heren zorgde er namelijk voor dat de 3 punten in mijdrecht bleven. En dat tegenstander Hurley met lege handen terug naar huis ging. Na een zeer moeilijke voorcompetitie. Waar maar weinig wedstrijden werden … Lees meer »