KDO 1 vergeet zichzelf te belonen tegen VVZA

Geplaatst op: 5 november 2012

Na drie nederlagen op rij, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen de ongeslagen koploper VVZA. De ploeg uit Amersfoort stond met achttien punten uit zes wedstrijden, soeverein aan de leiding in de derde klasse D. Trainer Raymond de Jong gaf deze middag de voorkeur aan doelman Tim ten Brink, waardoor Peter Onderwater op de bank begon.

In de eerste helft startte KDO ijzersterk aan de wedstrijd en gaf VVZA geen ruimte om op te bouwen.
Na zeven minuten spelen werd Joeri Stange hardhandig onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een penalty kreeg. Joeri ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet ging rakelings langs de linkerpaal, zodat de Kwakelaars niet op voorsprong kwamen. In het vervolg van de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer en liet KDO zich veelvuldig positief gelden. Diverse malen kon het eerste gevaar stichten, terwijl na een half uur spelen een doelpunt van VVZA werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam aanvoerder Sven Vlasman, op aangeven van Joeri Stange, oog in oog met de Amersfoortse doelman, maar ook hij kon het bevrijdende eerste doelpunt niet maken.

In een zeer regenachtige tweede helft bleef KDO goed meedoen in de wedstrijd en moest VVZA alle zijden bijzetten om geen schade op te lopen deze middag. Na een prima voorzet vanaf de rechterkant kon Timo Kas in de 60e minuut links vrij voor het doel binnentikken, maar zijn schot ging net over. Tien minuten later kregen de Kwakelaars een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Verdediger Ferdi Rademaker schoot de bal prachtig in de kruising, maar zijn schot kon ternauwernood gered worden dankzij een schitterende redding van de doelman van VVZA. Waar KDO niet kon scoren, had VVZA in de 75e minuut wel het geluk aan haar zijde. Een corner werd half weggewerkt achterin bij KDO, de bal kwam stil te liggen op de penaltystip, waarna een Amersfoortse speler koelbloedig de 0-1 binnenschoot. Aangeslagen door deze domper bleef KDO op jacht gaan naar de gelijkmaker. Mathijs van Rijn leek de 1-1 te maken, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten wegens buitenspel. In de 88e minuut maakte VVZA gebruik van de ruimte achterin bij KDO en wist de 0-2 te scoren. KDO kreeg een minuut later zijn tweede penalty van de dag, ditmaal nam Bobby Uitermarkt zijn verantwoordelijkheid en hij wist wel te scoren, 1-2. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd besliste VVZA de wedstrijd definitief, waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde.

KDO kan terugkijken op een prima wedstrijd en heeft haar huid erg duur verkocht tegen VVZA. Helaas hebben de Kwakelaars zichzelf hier niet voor beloond, maar dit biedt wel veel perspectief voor de volgende wedstrijden. Te beginnen aanstaande zondag in Amersfoort tegen nummer zes Quick 1890 AFC. De wedstrijd begint om 14:00 uur en er zal opnieuw een touringcar worden geregeld om alle spelers, begeleiding en supporters te kunnen vervoeren. De, door John en Tiny Vork aangeboden bus, vertrekt om 11:30 uur aan de Vuurlijn en u kunt zich voor € 5,- opgeven bij Rene de Jong achter de bar.

Opstelling KDO 1: Tim ten Brink, Michael Meijer, Matthijs Molleman, Ferdi Rademaker, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff, Doron Borger (75e Mathijs van Rijn), Joeri Stange en Timo Kas.

Terechte nederlaag voor KDO 2 tegen Stormvogels
Voor het tweede van KDO stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Stormvogels op het programma. De ploeg uit IJmuiden had alle vijf de voorgaande wedstrijden winnend weten af te sluiten. In de eerste helft was Stormvogels de ploeg die het spel maakte, maar KDO stond in het eerste half uur zijn mannetje en verdedigde als een hecht blok. Toch was het de thuisploeg die in de 35e minuut op voorsprong kwam, nadat een schot van twintig meter in de kruising verdween, 1-0. Een minuut later scoorde Stormvogels opnieuw nadat er in het vijfmeter gebied te gemakzuchtig werd verdedigd, 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft gooide KDO alle schroom van zich af en ging direct druk zetten op de verdediging van Stormvogels. De IJmuidense ploeg was hier duidelijk door van slag en de Kwakelaars kwamen beter in de wedstrijd. In de 55e minuut werd KDO hiervoor beloond met een aansluitingstreffer. Na een prima aanval via Rob Rewijk en Joost Samson kon Jean-Paul Verbruggen vervolgens eenvoudig de
2-1 binnenschieten. KDO bleef streden voor wat het waard was, maar Stormvogels was in deze wedstrijd individueel sterker dan het tweede en wist nog twee keer te scoren in het restant van de wedstrijd.

Door deze 4-1 nederlaag staat het tweede nu op de achtste plaats op de ranglijst.
Volgende week is het tweede vrij, waarna het op 18 november de competitie hervat tegen nummer drie RKAV Volendam 2

Na drie nederlagen op rij, mocht KDO 1 afgelopen zondag aantreden tegen de ongeslagen koploper VVZA. De ploeg uit Amersfoort stond met achttien punten uit zes wedstrijden, soeverein aan de leiding in de derde klasse D. Trainer Raymond de Jong gaf deze middag de voorkeur aan doelman Tim ten Brink, … Lees meer »