001 - Escaperoom aglemeen

Alzheimer Café: Wat kan een huisarts betekenen bij dementie?


Geplaatst op: 2 november 2012

Het Alzheimer Café De Ronde Venen opent zijn deuren op woensdagavond 14 november 2012 in Zorgcentrum Zuiderhof, Futenlaan 50 te Vinkeveen: aanvang vanaf 19:00 uur.
(Let op: een andere aanvangstijd)

Het thema van deze avond is: "Wat kan een huisarts betekenen bij dementie?"

Wanneer iemand steeds meer last krijgt van vergeetachtigheid, of moeite krijgt met de gewone dagelijkse handelingen, ontstaat er bezorgdheid. Is er misschien sprake van beginnende dementie? Wat betekent dit voor de persoon in kwestie en voor zijn/haar omgeving? Meestal wordt er een afspraak gemaakt met de huisarts om de problemen te bespreken. Wat doet een huisarts bij het vermoeden van dementie? Kan de huisarts zelf beoordelen of er sprake is van dementie, of verwijst hij/zij door naar een specialist? In welke mate blijft de huisarts betrokken bij het ziekteproces als dementie is vastgesteld? Welke medicatie kan hij/zij voorschrijven? En hoe kan de huisarts ook de conditie van de mantelzorger in de gaten houden? De huisarts speelt normaal gesproken een belangrijke rol als men zich zorgen maakt over een gewone vergeetachtigheid of als men denkt dat er méér aan de hand is? Dit is één van de vragen die gespreksleider Anneke van Breukelen gaat vragen aan mevr. Eugenie Hodes, van beroep huisarts.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan met ons van gedachten wisselen. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie nog nooit eerder in het Alzheimer Café is geweest, moet beslist eens komen kennismaken. Er is muziek, koffie en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en er is een tafel met brochures en literatuur om thuis rustig na te lezen.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Men kan een
vrijwillige bijdrage in de collectebus deponeren. Heeft u vervoer nodig? U kunt dan telefonisch contact opnemen met het Servicepunt De Ronde Venen. Tel. 0297-587600, zij zoeken met u naar een oplossing.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Esther Smit
Coördinator Steunpunt Mantelzorg, 0297-230280/ e-mail: e.smit@stichtingdebaat.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alzheimer Café: Wat kan een huisarts betekenen bij dementie?

Het Alzheimer Café De Ronde Venen opent zijn deuren op woensdagavond 14 november 2012 in Zorgcentrum Zuiderhof, Futenlaan 50 te Vinkeveen: aanvang vanaf 19:00 uur. (Let op: een andere aanvangstijd)Het thema van deze avond is: "Wat kan een huisarts betekenen bij dementie?"Wanneer iemand steeds meer last krijgt van vergeetachtigheid, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: