001 -Brouwer Transport

Dankdag in De Wegwijzer Mijdrecht


Geplaatst op: 1 november 2012

Op woensdag 7 november wordt er dankdag gevierd in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer, Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De officiële benaming is 'dankdag voor gewas en arbeid'. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de biddag, en op de eerste woensdag van november wordt de dankdag gevierd.
Mark Bot zal in beide diensten voorgaan. Hij studeert nog voor dominee, maar heeft in 2011 preekconsent ontvangen en heeft al aardig wat ervaring opgedaan met het leiden van de dienst.

De middagdienst begint om 15.00 uur en die dienst is vooral gericht op de schoolgaande jeugd. De kinderen van de basisschool hebben over het algemeen op de woensdagmiddag al vrij. Maar ook leerlingen uit het christelijke middelbare onderwijs krijgen speciaal voor de dankdag vrij. De tekst voor de verkondiging is de gelijkenis van het mosterdzaadje uit Marcus 4. Het mosterdzaadje is maar een klein zaadje, toch groeit het uit tot een groot gewas! Hoe is het mogelijk dat zo'n klein zaadje zo iets groots maakt? Dat komt omdat God de groei geeft; dat is het geheim! Die groei is er niet alleen in de planten en bomen, maar ook in ons eigen leven. Ons lichaam groeit, maar ook: wij kunnen zelf steeds dichter naar God toe groeien. Zoals het kinderlied zingt: 'lees je bijbel, bidt elke dag, dat je groeien mag'. Ook voor die groei mogen we speciaal danken, op deze dankdag!
's Avonds om 19.30 uur begint de avonddienst. Op dankdag worden we stil gezet bij de zegeningen die God geeft. In de preek wordt de geschiedenis uitgelegd waarin 10 zieken door Jezus genezen werden, waarvan er maar een terugkwam om 'dank U wel' te zeggen (Lucas 17). Jezus is daardoor teleurgesteld. Want is het geen teken van ongeloof als we God niet danken voor wat we krijgen? Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Meer over De Wegwijzer op www.CGKMijdrecht.nl .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dankdag in De Wegwijzer Mijdrecht

Op woensdag 7 november wordt er dankdag gevierd in de Christelijke Gereformeerde Kerk De Wegwijzer, Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht. De officiële benaming is 'dankdag voor gewas en arbeid'. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: