02 - Senior  sportief actief 2e week

College praat met ontwikkelaars over invulling Veenbad- en Blijdrechtterrein


Geplaatst op: 31 oktober 2012

Het college van B en W heeft besloten met twee projectontwikkelaars verder te spreken over de toekomstige invulling van het Veenbad- en Blijdrechtterrein. De ontwikkelaars zullen op 20 november in Mijdrecht en 13 november in Vinkeveen hun plannen presenteren tijdens een informatieavond.

De opening van het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg in Mijdrecht twee jaar geleden, betekende de definitieve sluiting van zwembaden Blijdrecht in Mijdrecht en het Veenbad in Vinkeveen. Vorig jaar zijn door het college kaders en uitgangspunten op papier gezet waaraan een nieuwe ontwikkeling op beide terreinen moet voldoen en zijn de terreinen te koop aangeboden. Naar aanleiding hiervan hebben verschillende partijen een bod uitgebracht en plannen ingediend.

Het college van B en W heeft besloten dat de plannen van Bolton Ontwikkeling voor het Veenbadterrein en die van Vink Bouw Nieuwkoop voor het Blijdrechtterrein het best aan de gestelde eisen voldoen. B en W willen dan ook met deze twee ontwikkelaars nadere gesprekken gaan voeren om tot definitieve planvorming te komen.

Voordat dit gebeurt zullen de ontwikkelaars hun plannen eerst presenteren tijdens informatieavonden. De informatieavond over het Blijdrechtterrein vindt plaats op 20 november in De Meijert. De avond over het Veenbadterrein vindt plaats op 13 november in De Boei. Bolton gaat in zijn plannen uit van de bouw van drie woningen aan de Ringvaart gecombineerd met een rijtje van zeven woningen. Vink Bouw Nieuwkoop wil twee rijtjes van zeven woningen realiseren op het Blijdrechtterrein plus twee blokjes van drie-onder-één-kapwoningen.

Over de invulling van het terrein in Vinkeveen is de afgelopen weken veelvuldig gesproken. Het idee van enkele Vinkeveners om het terrein rond de Boei voor evenementen geschikt te maken, heeft honderden steunbetuigingen gekregen. Op dit moment vinden er gesprekken tussen de initiatiefnemers en het college plaats waarin wordt gekeken waar dit evenemententerrein in Vinkeveen eventueel is te realiseren. Het college heeft eerder aangegeven dat het terrein van het Veenbad hiervoor niet gebruikt kan worden omdat er al een procedure was gestart om het terrein te verkopen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College praat met ontwikkelaars over invulling Veenbad- en Blijdrechtterrein

Het college van B en W heeft besloten met twee projectontwikkelaars verder te spreken over de toekomstige invulling van het Veenbad- en Blijdrechtterrein. De ontwikkelaars zullen op 20 november in Mijdrecht en 13 november in Vinkeveen hun plannen presenteren tijdens een informatieavond.De opening van het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: