001 - Homan Zonnepanelen

Sporten in De Ronde Venen voor verstandelijk beperkte kinderen


Geplaatst op: 31 oktober 2012

De gemeente De Ronde Venen streeft ernaar dat iedereen in de gemeente kan sporten. Er bestaan diverse initiatieven om sport ook aan te bieden aan mensen met een beperking of chronische aandoening. Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking kunnen deze winter bij Fuyiama meedoen aan nieuwe lessen G-judo.

Sportvereniging Fuyiama zet zich in voor sporters met een beperking. Voor haar inspanningen ontving Fuyiama de stimuleringsprijs tijdens de Sportverkiezingen van het jaar 2011. Fuyiama start op 2 november met nieuwe lessen G-judo voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.
Vanaf 2 november is er elke vrijdag les van 17.45 tot 18.45 uur in de Kees Bonzaal aan de Holendrecht 51 in Abcoude. Kinderen en jongeren van 8 tot en met 14 jaar zijn van harte welkom om een proefles te volgen. Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Ed van de Berg van Fuyiama via T. 06 20 10 62 37 of E. edvandeberg@gmail.com.

Sportservice Midden Nederland ondersteunt sportaanbieders die aanbod creëren voor mensen met een beperking, chronische aandoening, autisme en/of psychische klachten. Voor deze doelgroep is het vaak lastig om mee te draaien in het reguliere sportaanbod. Sportservice bundelt deze activiteiten onder meer op de provinciale website www.usportanders.nl.

Voor algemene informatie over aangepast sporten kan contact worden opgenomen met consulent aangepast sporten, Judith Meeuwissen via T. 030 751 38 50 of E. judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl. Verenigingen die met het idee rondlopen een sportgroep te starten voor mensen met een beperking kunnen voor advies bij Judith terecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sporten in De Ronde Venen voor verstandelijk beperkte kinderen

De gemeente De Ronde Venen streeft ernaar dat iedereen in de gemeente kan sporten. Er bestaan diverse initiatieven om sport ook aan te bieden aan mensen met een beperking of chronische aandoening. Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking kunnen deze winter bij Fuyiama meedoen aan nieuwe lessen G-judo. Sportvereniging … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: