Creatieve brandpreventieacties trekken de aandacht


Geplaatst op: 31 oktober 2012

In het kader van de landelijke Brandpreventieweken is in de maand oktober in de hele provincie Utrecht aandacht gevraagd voor brandpreventieactiviteiten. Het regende preventieactiviteiten in de provincie.

Gezamenlijke actie
Een gezamenlijke actie binnen de hele VRU brandweer was het oefenen met ontruimen in het voortgezet- en beroepsonderwijs. De VRU brandweer verspreidde de TableTop oefening 'Eerste Hulp Bij Ontruimen'. Dit is een set om een groep medewerkers voor te bereiden op een ontruiming. Deze set werd tijdens negen informatiebijeenkomsten aan de bedrijfshulpverleners van scholen aangeboden met uitleg en een oefening. Dit werd zeer enthousiast ontvangen. Zo enthousiast dat scholen aangaven bereid te zijn zelf de benodigde materialen aan te schaffen. Martijn Beukers, hoofd BHV van het Kalsbeek college (locatie Bredius) in Woerden: "Oefenen in ontruimen vinden wij ontzettend belangrijk. Maar het is niet eenvoudig om telkens al ons personeel van de werkvloer te halen. Table-top oefenen helpt ons enorm hierbij."

Nog meer acties
Brandweermannen en -vrouwen in de regio Utrecht gingen de straat op om posters voor de brandpreventieweken op te hangen om zo de aandacht voor brandpreventie van de inwoners van hun stad of dorp te vragen. Maar er waren nog meer acties. Vrijwilligers, beroepsmedewerkers en jeugdbrandweerleden van vele brandweerposten waaronder Oudewater en Montfoort, gingen op pad om te collecteren voor de Nederlandse Brandwondenstichting. Verschillende brandweerkazernes waaronder Woerden werden beschikbaar gesteld als ‘telcentrale' om het opgehaalde geld te verzamelen. Brandweerpost Soest organiseerde een fietsevenement om geld in te zamelen voor de Brandwondenstichting. Hiermee werd € 7.800,- opgehaald, geheel voor de Brandwondenstichting.

Het houdt niet op na oktober
Maar na oktober houdt brandpreventie niet op. De Brandwondenstichting heeft vrijwilligers geworven die bij mensen die dat zelf niet kunnen, rookmelders willen ophangen. Deze mensen worden vooraf getraind in verschillende brandweerkazernes in onze regio, bijvoorbeeld in Maarssen en Woerden. Zo draagt de VRU brandweer ook haar steentje bij.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Creatieve brandpreventieacties trekken de aandacht

In het kader van de landelijke Brandpreventieweken is in de maand oktober in de hele provincie Utrecht aandacht gevraagd voor brandpreventieactiviteiten. Het regende preventieactiviteiten in de provincie. Gezamenlijke actieEen gezamenlijke actie binnen de hele VRU brandweer was het oefenen met ontruimen in het voortgezet- en beroepsonderwijs. De VRU brandweer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: