001 - Escaperoom aglemeen

Wethouder Rolleman vaart met kinderen groep 8 van De Hoeksteen


Geplaatst op: 30 oktober 2012

Kinderen van groep 8 van de basisschool De Hoeksteen hebben tijdens de ‘Nacht van de Nacht' op 27 oktober in het donker gevaren met Henk van Leeuwen van Westeinder Rondvaart en wethouder duurzaamheid Rik Rolleman. De Hoeksteen had de rondvaart gewonnen omdat zij, van de 850 deelnemers, de meeste groene voetstappen hadden verzameld tijdens de Groene Voetstappenactie die gehouden is van 17 tot en met 23 september.

De 20 kinderen van groep 8 waren in een uitgelaten stemming toen ze aan boord stapten van de rondvaartboot. Het weer was goed en het was bladstil op de Westeinderplassen. De route ging langs de Historische Tuin, over de grote Poel door de Dijksloot, de kleine Poel en via de Ringvaart weer terug naar het Praamplein. Tijdens de tocht vertelde schipper Henk van Leeuwen over de seringenakkers en liet de kinderen zien waarom het plassengebied van Aalsmeer ook in het donker heel bijzonder is.

Wethouder Rik Rolleman: ‘Speciaal voor de Nacht van de Nacht was ook alle verlichting op de gemeentelijke gebouwen, waaronder de watertoren, die avond uitgedaan. De landelijke actie ‘Nacht van de Nacht' wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Nederland kent maar weinig echt donkere plekken. Sterker nog; Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. Met de ‘Nacht van de Nacht' willen we mensen laten genieten van de donkere nacht en dit onderwerp breed onder de aandacht brengen. Daarnaast is donker goed voor het milieu, de nachtdieren en energiebesparing'.

Nacht van de Nacht
De ‘Nacht van de Nacht' wordt jaarlijks georganiseerd op de laatste zaterdag van oktober wanneer de klok een uurtje wordt teruggezet naar wintertijd, dit jaar was dit op 27 oktober. Tijdens deze nacht werden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken. De organisatie is in handen van De Natuur en Milieufederaties in samenwerking met Natuur & Milieu. Meer informatie vindt u op www.laathetdonker.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Rolleman vaart met kinderen groep 8 van De Hoeksteen

Kinderen van groep 8 van de basisschool De Hoeksteen hebben tijdens de ‘Nacht van de Nacht' op 27 oktober in het donker gevaren met Henk van Leeuwen van Westeinder Rondvaart en wethouder duurzaamheid Rik Rolleman. De Hoeksteen had de rondvaart gewonnen omdat zij, van de 850 deelnemers, de meeste groene … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: