001 -Brouwer Transport

Eerste Mosselrit van PSV Troje een groot succes


Geplaatst op: 30 oktober 2012

De activiteitencommissie van Paardensportverenging Troje doet elk jaar haar best om leuke activiteiten voor de leden te organiseren, verdeelt over het hele jaar. De activiteiten moeten voor zowel ruiters als menners leuk zijn maar ook voor alle steunleden welke onze vereniging een warm hart toedragen. Al enkele jaren is ‘ De Mosselrit' een onderwerp van discussie en vond deze rit niet eerder doorgang. Echter hebben we er dit jaar voor gekozen deze rit toch te organiseren en wel afgelopen zondag 28 oktober. Een hoop deelnemers hadden zich vooraf opgegeven en daardoor konden we voor een leuke groep mensen deze rit organiseren.

Als u aan mossels denkt, denkt u waarschijnlijk aan strand. Om 11:00 werd er daarom verzameld op het parkeerterrein van Stayokay Noordwijk, alwaar er binnen een kopje koffie of warme chocolademelk gedronken kon worden. En dit was nodig, na de eerste nacht vorst was de temperatuur onder de 10 graden. Een frisse, zonnige dag daar begon het mee. Nadat iedereen was aangekomen, werden de paarden ingespannen of gezadeld, de mountainbikes klaargezet en mochten ook de steps niet ontbreken. Met ruim 35 deelnemers werd er door de bossen en duinen richting het strand gereden. Daar aangekomen werd er door velen te paard een heerlijk sprintje getrokken en ook de paarden hadden er erg veel plezier in. Voor sommigen was het zeewater en vooral de golven erg spannend maar uiteindelijk heeft iedereen lekker van het strand en het water kunnen genieten.

Halverwege de rit stond er weer een uitstekend verzorgde lunch voor ons klaar met pasteitjes, pannenkoeken en uiteraard gebakken mosselen met knoflooksaus. Nadat een ieder zijn buik weer vol had werd de rit vervolgd; de wind was echter flink toe genomen. De handschoenen en sjaals werden aangetrokken en omgedaan en door velen vervolgd met nog een sprintje over het strand. Daarna toch echt de duinen en bossen in om zo lekker uit de wind te kunnen rijden. De menners moesten hun route echter wel over het strand vervolgen, daar er met de kar maar over enkele strandopgangen kan worden gereden; daar hadden de mensen op de fiets en step gelukkig geen last van.

Allemaal weer veilig aangekomen bij de parkeerplaats werden de paarden voorzien van een lekkere warme deken en daarmee weer op de trailer gezet. Na nog even nagepraat te hebben kon ieder zijn weg naar huis weer vervolgen. Daarna werd er door een groot deel van de deelnemers nog gezellig met een drankje in de hand nagepraat in de kantine van onze clublocatie Stal Zadelpret. Al met al een leuke gezellige rit, welke volgend jaar hoogst waarschijnlijk weer op onze kalender zal verschijnen.

Ben je benieuwd met wat er nog meer op onze kalender staat? Kijk dan eens op www.paardensportverenigintroje.nl of wordt bevriend met ons op Facebook.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste Mosselrit van PSV Troje een groot succes

De activiteitencommissie van Paardensportverenging Troje doet elk jaar haar best om leuke activiteiten voor de leden te organiseren, verdeelt over het hele jaar. De activiteiten moeten voor zowel ruiters als menners leuk zijn maar ook voor alle steunleden welke onze vereniging een warm hart toedragen. Al enkele jaren is ‘ … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: