De Vinken E2 ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 29 oktober 2012

In de laatste veldwedstrijd bevestigden de reeds kampioen zijnde Vinkenpupillen E2 wat zij het hele najaar al hadden laten zien. Ze waren de beste van hun poule en de terechte kampioenen. In die laatste wedstrijd uit in Linschoten werd het nog wel even spannend, maar ook nu was de volle winst voor De Vinken jeugd: 3-5.

En wat was dit een leuk seizoen. Wat begon met een paar schotoefeningen, spelletjes en nabespreking van de training is uitgelopen naar; een afvang zetten, aangeef krijgen en overnemen.
Na de eerste wedstrijd hadden de coaches Romy Bras, Mike Duikersloot en Amber Nagtegaal
er direct al het volle vertrouwen in, de E2 won met 0-19.
Op de trainingen leerden de Jumbopupillen snel, waardoor ze weer met volle moed naar de volgende wedstrijden konden gaan. Die wedstrijden werden gewonnen met 10-0, 7-5 en 8-0.
Na deze vier wedstrijden was de belangrijke dag aangebroken, de kampioenswedstrijd. Helaas hadden de coaches rond dezelfde tijd een eigen wedstrijd en konden ze niet zelf mee. Toch won de Vinkeveense jeugd ook die wedstrijd met 1-6.

De laatste wedstrijd vond plaats bij Luno in Linschoten. Alleen Amber Nagtegaal was beschikbaar om te coachen. Het weerhield de Jumbokorfballertjes niet om een goede prestatie neer te zetten. Het kampioensteam bestond die dag uit: de heren Wessel Stoof en Nigel van Asselen en de dames Ditte Claassen en Sifra Kroon. Meespelend invaller was Nieko Dankelman.

Na vijf minuten kwam De Vinken E2 op 0-1 voorsprong door een mooie doorloopbal van Nigel van Asselen. Niet veel later scoorde Nigel nog een keer 0-2. Door een lange, snel gegooide bal scoorde Luno de 1-2. Kort daarna scoorde Luno nog twee keer en opeens stond de nog ongeslagen E2 met 3-2 achter.
Na de rust kwam Nieko Dankelman er voor Ditte Claassen in. Ongeveer zes minuten na de rust knalde Wessel Stoof de bal door de korf 3-3. Niet veel later scoorde ook Sifra Kroon: 3-4.
Na 10 minuten kwam Ditte er weer terug in voor Nieko. Een paar mooie onderscheppingen en lange ballen verder scoorde Wessel Stoof in de laatste minuut de 3-5. Ook de strafworpen wonnen deze Vinkenpupillen met 2-5. Het was definitief: de E2 was ongeslagen kampioen! Terug bij de kantine stond er taart te wachten op de E2 en de mooie medailles mochten ook niet ontbreken.

In de laatste veldwedstrijd bevestigden de reeds kampioen zijnde Vinkenpupillen E2 wat zij het hele najaar al hadden laten zien. Ze waren de beste van hun poule en de terechte kampioenen. In die laatste wedstrijd uit in Linschoten werd het nog wel even spannend, maar ook nu was de volle … Lees meer »