001 - Escaperoom aglemeen

Viribus Unitis viert haar verjaardag in uitverkochte Willisstee


Geplaatst op: 29 oktober 2012

Afgelopen zaterdag vierde muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis haar 85 jarige verjaardag met een overweldigend jubileumconcert. Het wilnisse publiek heeft de vereniging een hartverwarmend cadeau gegeven door masaal te komen luisteren. De sporthal van dorpscentrum de Willisstee was tot de laatste stoel gevuld.

De avond werd geopend door de allerjongsten van de vereniging. De kleine blokfluitertjes werden begeleid door de jeugd van het leerlingenorkest en lieten horen hoe "mary had a little lamb" op maar liefst 7 verschillende manieren gespeeld kan worden. De slagwerkgroep wisselde de optredens van de leerlingen af.

Daarna was het podium voor het fanfare orkest van Viribus Unitis. Zij hadden gekozen voor het thema ‘muzikale grootheden'. Het orkest opende direct zeer feestelijk met de finale uit de 5e symfonie van Beethoven en werd hierin vergezeld door enkele danseressen van Dansschool Nicole. De combinatie van klassieke muziek met moderne dans was absoluut bijzonder te noemen.

Het programma was zeer afwisselend. De danseressen van Nicole kwamen nog een aantal maal terug, maar ook de dames en heren van het Regionaal Operette en Musical koor uit Mijdrecht hebben van zich laten horen tijdens het concert. Een golf van kippenvel ging door de zaal tijdens de prachtige film muziek van Ennio Morricone die werd vertolkt door koor en orkest.

Er werd ook gekozen om een werk uit te voeren van een muzikale grootheid in de muziek voor fanfare orkest. Vrijwel logisch was de keuze voor Leon Vliex, die naast een zeer bekende naam binnen de harmonie en fanfare wereld ook nog eens oud lid is van de vereniging uit Wilnis. Het werk Composition VIII werd uitgevoerd en bood voldoende uitdaging voor het orkest. Indrukwekkend was het technische spel en majestueuze slot van dit werk en kon de waardering krijgen van de componist, die zelf aanwezig was in de zaal.

Ook de muzikale grootheden van deze tijd werden niet overgeslagen en na de pauze kwamen ook namen als Phill Collins, Marco Borsato en Queen voorbij. De avond werd afgesloten met een blik naar de toekomst. Kyteman wordt gezien als een van de talenten van de toekomst en daarom sloot Viribus Unitis af met het prachtige Sorry. De bugelsolo werd subliem uitgevoerd door Emeke Nagtegaal. In het slot werd zij hierbij begeleid door het gezang van het ROM Koor en de overige leden van het fanfare orkest. De danseressen van Nicole maakten het plaatje compleet en sloten de avond vol zang, dans en heel veel mooie muziek af.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Viribus Unitis viert haar verjaardag in uitverkochte Willisstee

Afgelopen zaterdag vierde muziekvereniging Viribus Unitis uit Wilnis haar 85 jarige verjaardag met een overweldigend jubileumconcert. Het wilnisse publiek heeft de vereniging een hartverwarmend cadeau gegeven door masaal te komen luisteren. De sporthal van dorpscentrum de Willisstee was tot de laatste stoel gevuld. De avond werd geopend door de allerjongsten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: