001 - Escaperoom aglemeen

Goede start marathonschaatsers Nooit Gedacht


Geplaatst op: 29 oktober 2012

Het marathonseizoen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is weer van start gegaan en de rijders van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis zijn goed begonnen aan het seizoen. Als eerste waren aan de beurt de Masters 4 met een paar nieuwe rijders die het erg goed deden. Na een wedstrijd met wat kleine aanvalletjes kwam het tot een massasprint die op fantastische wijze werd gewonnen door nieuwkomer Robert Da Costa. Met een vlijmscherpe sprint liet hij het peloton zijn hielen zien. In al dat geweld werd Coos Brouwer mooi vierde, Ton Bunschoten achtste en Ronald Hazenkamp, ook met zijn debuut, twaalfde. Vervolgens was het de beurt aan de Masters 3. Het was met deze wedstrijdnet als de vorige een beetje afwachten hoe met ervoor stond. Uiteindelijk werd het ook een massasprint die ook weer door een Nooitgedachter gewonnen werd nl. René Immerzeel. Toen het peloton de laatste bocht uitkwam zette René de sprint in en werd met kleine voorsprong eerst. Peter v.d. Meijden bezette een keurige elfde plaats. Als derde kwamen de Masters 2 in de baan. In deze wedstrijd waren wel een paar serieuze ontsnappingen maar ook in deze categorie draaiden het uit op een massa sprint. Jan van der Zon sprinten naar een hele mooie tweede plek en René Elenbaas reed net buiten het podium naar een vierde plak. Henk Regelink werd elfde en Jos Aarsman werd veertiende.

Vervolgens waren de Dames 2 aan de beurt waarin Lisanne Immerzeel liet zien dat ze de laatste tijd heel goed bezig is. Ze reed ook weer in een massa sprint naar een hele mooie zesde pek. Toen waren de C2 rijden en rijdsters aan de beurt. In deze categorie rijden ook een paar dames mee die te goed zijn voor dames 2 en met te weinig zijn om zelf een klasse te vormen. In deze wedstrijd reed tussen al het mannelijk geweld Melissa van Pierre naar een knappe zestiende plek en dat is best goed. Bij de heren reed Koen de Best een puike wedstrijd want hij pakte met tien andere rijders een rondje voorsprong op het peloton. In de finale pakte Koen een hele mooie vierde plek en dat is best knap als je over bent gegaan van de C3 naar de C2. Als laatste waren de C1 rijders aan de start. Na een mooie en zware wedstrijd met heel veel aanvallen werd uiteindelijk Niels Immerzeel knap vierde voor een aantal gevestigde namen als Andries Landman en Hans Griffioen. Al met al was deze eerste ronden van deze competitie weer een goede start voor IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis en doet de club weer meteen voorin mee met de clubcompetitie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede start marathonschaatsers Nooit Gedacht

Het marathonseizoen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam is weer van start gegaan en de rijders van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis zijn goed begonnen aan het seizoen. Als eerste waren aan de beurt de Masters 4 met een paar nieuwe rijders die het erg goed deden. Na een wedstrijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: