02 - Senior  sportief actief 2e week

Goede start marathonschaatser Kevin Regelink


Geplaatst op: 29 oktober 2012

Het seizoen van marathonschaatser Kevin Regelink in de Topdivisie van de landelijke marathon competitie om de KNP marathon cup is goed begonnen. De eerste wedstrijd was in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Het was voor Kevin toch een beetje de vraag heb ik goed getraind en kan ik de snelheid aan en ook tactisch. Na een zenuwachtig begin bleek gaandeweg de wedstrijd dat het wel goed zat. Na zo'n 115 ronden in vliegende vaart, gemiddeld 45 km per uur en rondjes van 31,5 sec. per ronde, begon de finale. Bij 119 ronden wilden Kevin zijn ploeg een treintje opzetten om hem naar de kop van de wedstrijd te brengen. Op dat moment tikt één van zijn maten met zijn schaats tegen Kevin aan waardoor Kevin viel. Einde wedstrijd met wel een gevoel van dit was goed, hij kon makkelijk meerijden.

De tweede wedstrijd was in Utrecht op de Vechtse Banen. Kevin reed weer makkelijk mee en ging met de eerste tussensprints mee met de grote mannen en pakte een mooie tweede plek in de laatste sprint achter BAM topper Bob de Vries. Halverwege de wedstrijd plaatste een andere BAM topper Arjan Stroetinga een demarrage en Kevin spring met hem mee maar in de volgende bocht lag er iets op het ijs waar Kevin op stapte en viel. Einde wedstrijd, doorzonde want het gevoel was weer goed. De derde wedstrijd was afgelopen zaterdag in Deventer. Hier wilde Kevin echt de finale halen en dat lukte. Door zijn jonge geestdrift kwam hij te vroeg voorin en wilde zich toch handhaven voorin en dat kost veel kracht. In de echte finale werd hij een beetje overspoelt door het peloton maar werd nog knap 29ste en staat ook 29ste in het klassement en dat is toch goed voor een eerstejaars.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede start marathonschaatser Kevin Regelink

Het seizoen van marathonschaatser Kevin Regelink in de Topdivisie van de landelijke marathon competitie om de KNP marathon cup is goed begonnen. De eerste wedstrijd was in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Het was voor Kevin toch een beetje de vraag heb ik goed getraind en kan ik de snelheid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: