Zeer matig Argon onderuit

Geplaatst op: 29 oktober 2012

De uitwedstrijd bij FC Hilversum is voor Argon uitgelopen op een uitermate teleurstellende ervaring. Ondanks dat de tegenstander een uur lang met een man minder tegenstand moest bieden, slaagden zij er in uiterst efficiënt om te gaan met de hen geboden kansen zodat Argon uiteindelijk een 5-2 nederlaag te slikken kreeg.
In de openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor Argon maar in minuut drie kon Jorn van Lunteren net niet bij de iets te scherpe voorzet van Patrick Lokken, terwijl vier minuten later de doorgebroken Houssain el Zeryouh de bal alleen voor doelman Hilbers de bal veel te weinig vaart meegaf om de doelman te kunnen passeren.

Rond de tiende minuut ging het helemaal mis in de Mijdrechtse defensie, vanaf de linkervleugel mocht de voorzet afgeleverd worden, die door van der Pol, de kleinste aanvaller van de thuisploeg, bij de tweede paal binnen gekopt mocht worden voor de 1-0. En bij de volgende aanval was het weer mis, al werd it in de hand gewerkt door de assistent, die een overduidelijke buitenspelsituatie van Baggelaar niet wenste te zien, waarna de uitlopende Romero Antonioli met een schuiver werd gepasseerd, 2-0.

Ondanks deze tegenslag trachtte Argon het spel in handen te krijgen en pogingen van Patrick Lokken en Lorenzo Lassooij onderstreepten die instelling. Na 21 minuten belandde de bal op de penaltystip voor doelman Hilbers, toen rechtsback Sukus Houssain el Zeryouh ten val bracht, deze buitenkans werd door Patrick Lokken verzilverd, 2-1.Het spel werd wat feller en scheidsrechter van dongen toonde binnen enkele minuten meerdere gele kaarten en na een half uur ook een directe rode voor doelpuntenmaker van der Pol, die van achteren inging op de enkels van Nicolai Verbiest. Het bleek echter, dat deze situatie voor Argon geen voordeel opleverde. Ondanks dat al snel een verdediger in de persoon van Chiel Kok werd ingeruild voor aanvaller Samir Jebbar, slaagde Argon er zelden in om de defensie van de thuisploeg in groot gevaar te brengen.

Het eerste gevaarlijke moment viel na de rust te noteren, toen Patrick Lokken na een voorzet van Jorn van Lunteren de bal goed inkopte, maar Hilbers tikte de inzet uit de bovenhoek. Argon had wel veel balbezit en zette druk op de Hilversumse verdediging, maar echte kansen konden amper genoteerd worden. Na een klein kwartier in het tweede deel deelde de thuisploeg in de persoon van linksback Edwin Soenarto een rechtse directe uit, de verdediger pakte de bal halverwege zijn eigen helft op, mocht ongehinderd een solo van 70 meter diagonaal over het veld inzetten en deze ook nog doeltreffend afronden, 3-1. De lauwe pogingen om hem gedurende deze lange ren van de bal te krijgen bleken symptomatisch voor het spel van Argon in de tweede helft, want het vuur wilde maar niet ontbranden in de aanvallende pogingen waardoor de thuisploeg eigenlijk eenvoudig lang overeind bleef. De aansluitingstreffer, die tien minuten voor tijd toch werd gescoord, kwam dan ook van de voet van verdediger van der Meulen, die na een voorzet van Dion Gerritsen zijn eigen doelman kansloos liet, 3-2. Maar binnen 2 minuten was het verschil weer twee goals, want weer mocht Soenarto vanaf eigen helft vertrekken, nu ging hij recht toe recht aan richting het doel van Romero Antonioli, die ook ditmaal geen verweer had op de inzet, 4-2. Dat invaller Cathalina in blessuretijd bij de tweede paal geheel vrijstaand zelfs de vijfde Hilversumse treffer mocht aantekenen, paste in het beeld van de tweede helft, waarin qua balbezit wel duidelijk werd, dat Argon een man meer had, maar in gevaar voor het vijandelijke doel Hilversum duidelijk de boventoon voerde.

De uitwedstrijd bij FC Hilversum is voor Argon uitgelopen op een uitermate teleurstellende ervaring. Ondanks dat de tegenstander een uur lang met een man minder tegenstand moest bieden, slaagden zij er in uiterst efficiënt om te gaan met de hen geboden kansen zodat Argon uiteindelijk een 5-2 nederlaag te slikken … Lees meer »