01 - Nooit Gedacht

R.K. Kerkhof Uithoorn geopend en opgeknapt voor Allerzielen


Geplaatst op: 29 oktober 2012

De bezetting van het R.K. kerkhof in Uithoorn komt niet morgen tot een oplossing. De pastor die een gesprek had toegezegd, gaat naar het ziekenhuis. Hij is niet in staat en bereid een oplossing te zoeken tussen het parochiebestuur en de bezetters.

De actie gaat morgen verder en aangezien het a.s. vrijdag Allerzielen is, zullen de vrijwilligers het kerkhof openen en opknappen. De bezoekers die de graven willen bezoeken, horen een net en onderhouden kerkhof aan te treffen. De weigering van het parochiebestuur om vrijwilligers te laten werken, is niet zodanig dat wij mensen kunnen verbieden daar te werken. Alle jaren is in het verleden door vrijwilligers op het kerkhof gewerkt en nooit is asbest omhoog gekomen. Volgens ons gebeurt dit ook nu niet en kan er veilig door de vrijwilligers gewerkt worden en lopen de omwonenden geen enkel gevaar. Het parochiebestuur weigert onderhoud uit te voeren op oneigenlijke gronden.

Het kerkhof gaat open en is op alle dagen normaal te bezoeken voor wie daar behoefte aan heeft. Wij hopen dat het er vrijdag weer wat beter bij ligt dan nu.

Voor verdere informatie kunt u bellen met Ans van Muijen (T: 0297 525556) (coördinator) of Anja van den Wijngaart (T: 0297 540055 / M: 06 55196449)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

R.K. Kerkhof Uithoorn geopend en opgeknapt voor Allerzielen

De bezetting van het R.K. kerkhof in Uithoorn komt niet morgen tot een oplossing. De pastor die een gesprek had toegezegd, gaat naar het ziekenhuis. Hij is niet in staat en bereid een oplossing te zoeken tussen het parochiebestuur en de bezetters.De actie gaat morgen verder en aangezien het a.s. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: