De Vinken als koploper de zaal in

Geplaatst op: 29 oktober 2012

In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie won het team van trainer-coach Johan Kroon met 10-12 van naaste rivaal Crescendo. Crescendo was net als De Vinken de eerste zes wedstrijden de baas over de andere tegenstanders in poule 3I van de veldkorfbalcompetitie. De eerder uitgestelde wedstrijd werd woensdagavond 24 oktober op het gras van Leiden gespeeld met veel publiek, dat de teams verwoed zag strijden voor de overwinning.

Terugkomst en ommekeer
Met de nieuwe verzorger Ron van Vliet begon de ABN-AMRO formatie de wedstrijd met in de aanval: Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en aanvoerder Peter Kooijman. In de verdedigende stellingen keerde Rudy Oussoren terug van zijn vakantie. Hij speelde naast Kelvin Hoogeboom, Annick Stokhof en Eva Hemelaar.

Het was Crescendo dat de eerste voorsprong nam. Van grote afstand werd tot tweemaal toe de bal door de gele mand gedeponeerd. Een door Rudy Oussoren meegekregen strafworp, werd verzilverd door Kelvin Hoogeboom. Diens daarop volgende wegtrekbal bij de korf, bracht De Vinken weer terug in de wedstrijd.
Mariska Meulstee knalde op haar beurt voorbij aan oud-internationaal Nisha Verweij van Crescendo. De doorloopbal, na een goede actie van aangever Peter Kooijman, trof fraai doel. Crescendo bleef aanzetten en dat resulteerde in twee scores: 4-3. Met flink veel druk werd de aanval van de Vinkeveners verstoord, toch kon Kelvin Hoogeboom een kansje onder de korf benutten. Via een befaamde wegtrekker van Peter Koeleman kwam de stand op 5-5 vlak voor rust. Met een kleine dertig seconden te spelen schoot wederom de lange Mijdrechtenaar Kelvin Hoogeboom van achter de korf zijn ploeg naar een voorsprong: 5-6.

Knokken en doorgaan
In de rust werden allerlei tactieken doorgesproken en aandachtspunten aangestipt. Annick Stokhof maakte het eerste gaatje naar twee verschil: 5-7. Mariska Meulstee scoort een afstandsschot, maar kon niet voorkomen dat het Leidse Crescendo terug in de wedstrijd kwam. De goed schietende heren werden in stelling gebracht, waardoor opnieuw een gelijke stand van 8-8 op het scorebord kwam.

De 'minuut van Melanie Kroon' leidde tot een nieuwe Vinkenvoorsprong in de wedstrijd: 8-10. Crescendo zag de tijd verstrijken. Het uitstekend verdedigende vak van de beide Peters, Mariska en Melanie hield lang stand, maar de doelpuntenmachine in de Vinkenaanval stokte eveneens. Gerwin Hazeleger kwam in het veld om mogelijk de beslissing te brengen. Met circa vijf minuten voor tijd kwam Crescendo weer gelijk op 10-10. Gelukkig was het topscoorster Mariska Meulstee, die wederom van zich liet spreken. Met twee afstandsschoten legde ze uiteindelijk Crescendo alsnog over de knie en zo behaalde het ABN-AMRO team de zevende overwinning op rij.

Kracht en vertrouwen
Met 122 doelpunten voor en 14 wedstrijdpunten in zeven wedstrijden gaat De Vinken 1 als koploper de zaalcompetitie in. De formatie blijft in de zaal ongewijzigd en trad afgelopen zaterdag thuis aan in de Boei tegen tweedeklasser Weidevogels uit Bleiswijk. In deze door Nico Huizinga prima geleide oefenwedstrijd bleken de bezoekers uiteindelijk de langste adem te hebben. Na een 7-7 ruststand en een 13-11 tussenstand viel De Vinken de laatste twintig minuten terug, waardoor Weidevogels met 14-16 kon zegevieren.
Zaterdag 3 november komt Viko uit Vianen op bezoek in Vinkeveen voor een tweede oefenpartij. De Vinken moet het dan doen zonder topscoorster Mariska Meulstee, die tegen Weidevogels met een kuitblessure het veld moest verlaten.
De Vinken 1 komt in de komende zaalcompetitie uit in de tweede klasse G van het KNKV. De eerste zaalcompetitiewedstrijd is 10 november thuis tegen Oranje Nassau.

9-3-2013 18:20 De Vinken 1 Rapid 1 Dorpshuis Vinkeveen

In de laatste wedstrijd voor de zaalcompetitie won het team van trainer-coach Johan Kroon met 10-12 van naaste rivaal Crescendo. Crescendo was net als De Vinken de eerste zes wedstrijden de baas over de andere tegenstanders in poule 3I van de veldkorfbalcompetitie. De eerder uitgestelde wedstrijd werd woensdagavond 24 oktober … Lees meer »