001 - Escaperoom aglemeen

Mantelzorgsalon 29 oktober 2012


Geplaatst op: 24 oktober 2012

De mantelzorgsalon van maandag 29 oktober staat in het teken van het thema ‘nu even niet!'. Dat is dit jaar het landelijke mantelzorgthema van Mezzo - de belangenvereniging van mantelzorgers - en staat voor eigen regie, op eigen wijze zorgen, grenzen stellen en respijt.

Tijdens de Mantelzorgsalon van maandag 29 oktober kunnen mantelzorgers onder begeleiding van kunstzinnig therapeut Astrid van Zelst, van Kleur is Kracht uit Uithoorn, hun eigen creativiteit en de kunstenaar in zichzelf vrij maken. Mantelzorgers stappen even in een fantasiewereld om te genieten van kleur en vorm om op deze manier goed voor zichzelf te zorgen. Met papier, ecoline en stiften zetten we onze verbeelding aan het werk en staan we versteld van de wonderlijke creaties die ontstaan. Ieder ontwerpt zijn eigen stad of droomhuis met spiralen, uitorens, een beweeglijke weg en veel kleur. Laat je meenemen in de wereld van kleur en vorm! Een wereld waarin je mag en kan zeggen ‘nu even niet'.

Tijdens deze collageworkshop laat Astrid van Zelst voorbeelden zien van de veelzijdige schilder, architect en filosoof Hundertwasser, die in 1928 werd geboren. Zijn werk is heel actueel omdat natuurlijke vormen en milieubewustzijn bij hem centraal staan. Hij had oog voor de mens en werkte met felle kleuren en beweeglijke lijnen.
We sluiten de workshop af met het kijken naar ons werk en een gezamenlijk nabespreking. Er zal voldoende materiaal aanwezig zijn. U hoeft niet creatief te zijn.
De salon duurt van 13.30 - 15.30 uur en vindt plaats in De Buurtkamer, G. van Aemstelstraat 5 te Mijdrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Smit, coördinator Steunpunt Mantelzorg, tel. 0297 - 230280, of per e-mail e.smit@stichtingdebaat.nl.

Mantelzorgers die met liefde voor een ander zorgen, vergeten soms goed voor zichzelf te zorgen. Er af en toe even tussenuit is een absolute voorwaarde om de zorgtaken te kunnen volhouden. De mantelzorgsalon wordt gesponsord door de Round Table 169. Hierdoor is het mogelijk dat mantelzorgers kosteloos of tegen een kleine bijdrage kunnen deelnemen aan activiteiten die door het Steunpunt Mantelzorg georganiseerd worden. Heeft u langdurige of intensieve zorgtaken voor een familielid, vriend of kennis dan bent u iedere laatste maandag van de maand van 13.30 - 15.30 uur van harte welkom in de Buurtkamer, G. van Aemstelstraat 5, Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mantelzorgsalon 29 oktober 2012

De mantelzorgsalon van maandag 29 oktober staat in het teken van het thema ‘nu even niet!'. Dat is dit jaar het landelijke mantelzorgthema van Mezzo - de belangenvereniging van mantelzorgers - en staat voor eigen regie, op eigen wijze zorgen, grenzen stellen en respijt. Tijdens de Mantelzorgsalon van maandag 29 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: