Sterk slot veldkorfbalcompetitie VZOD/vd Boon

Geplaatst op: 23 oktober 2012

Afgelopen zaterdag speelde VZOD/vd Boon haar laatste veldwedstrijd voor dat de zaal weer wordt opgezocht. VZOD moest het opnemen tegen Kesteren en na de deceptie van afgelopen zaterdag was het zaak om de koppies weer allemaal in de juiste richting te krijgen. Gesprekken onderling de afgelopen week gaven veel vertrouwen voor de wedstrijd. Heerlijk korfbalweer, geen wind, het spelletje dat coach Frits Visser graag speelt kon nu goed uitgevoerd worden en zo gebeurde het ook. Het kunstgras van VZOD is hard aan vervanging toe en was zaterdag slecht bespeelbaar, met zandhopen op diverse plaatsen. Voor VZOD is het te hopen dat de gemeente Aalsmeer hier snel iets aan doet. Op dit moeilijk bespeelbare veld ging de wedstrijd los.

Voorafgaand aan deze wedstrijd liet VZOD 2 zien dat er met scherp geschoten kon worden want zij stuurden het 2de van Kesteren met 15-3 naar huis. Het bleek al snel dat er voor Kesteren deze middag niet veel te halen viel, een scherp en tot op het bot gemotiveerd VZOD maakte deze middag gehakt van Kesteren. Binnen 15 minuten stond er al een stand van 7-1 op het scorebord en vanaf dat moment was het al geen echte wedstrijd meer, Kesteren probeerde het wel maar kon alleen scoren als VZOD verslapte en ongeconcentreerd verdedigde. Zo werd er een ruststand van 11 tegen 4 bereikt. Na de rust toch een ander VZOD op het veld, onderling gepraat maakte het spel er niet beter op en zo kon Kesteren een moment in het spel komen want van een riante 14-5 werd het in 5 minuten tijd 14-9 en liet VZOD het mindere spel van de wedstrijd zien. Lang duurde het niet of VZOD pakte de handschoen weer op, geconcentreerd werd er weer verdedigd en belangrijk, ook weer aangevallen en ging men weer verder waar het voor de rust gebleven was. De één nog mooier dan de ander en toen de wedstrijd was afgelopen stond het 20 tegen 9. Een sterke wedstrijd met veel doelpunten en, wat belangrijk is, een goed gevoel zo vlak voor het zaalseizoen. Coach Visser verwoordde het zo: "Na het verlies van vorige week waren we gebrand om te winnen. Kesteren is daar het slachtoffer van geworden. Deze score biedt een goed uitgangspunt voor de zaal." Naast de overwinning van VZOD 2 speelde ook VZOD E1 nog haar laatste veldwedstrijd maar verloor deze met 3-1.

Afgelopen zaterdag speelde VZOD/vd Boon haar laatste veldwedstrijd voor dat de zaal weer wordt opgezocht. VZOD moest het opnemen tegen Kesteren en na de deceptie van afgelopen zaterdag was het zaak om de koppies weer allemaal in de juiste richting te krijgen. Gesprekken onderling de afgelopen week gaven veel vertrouwen … Lees meer »