02 - Senior  sportief actief 2e week

Succesvolle bijeenkomsten over bewonersparticipatie


Geplaatst op: 22 oktober 2012

De avonden over bewonersparticipatie, die de gemeente de afgelopen weken heeft gehouden in Wilnis en de wijken Molenland en Hofland in Mijdrecht, zijn succesvol gebleken. Op elke avond kwamen ruim twintig bewoners af, waren de reacties positief en er werden werkgroepen gevormd om de ideeën verder uit te werken.

Tijdens de bijeenkomsten spraken wethouder Kees Schouten en projectleider Marcel Wolswijk met de bewoners over vormen van bewonersparticipatie in hun dorp of wijk. In Wilnis kozen de bewoners voor een platform, waarin bewoners van alle wijken vertegenwoordigd moeten zijn, eventueel aangevuld met mensen van verschillende organisaties zoals ondernemers, scholen of kerken. De bewoners van Hofland en Molenland voelden meer voor een herstart van het wijkcomité.

Op alle avonden meldden zich ongeveer tien bewoners die samen als werkgroep verder aan de slag gaan om de ideeën vorm te geven. Inmiddels zijn in Wilnis en Molenland de eerste bijeenkomsten van deze werkgroepen gehouden. Daarin is vooral gekeken naar een inventarisatie van wensen of problemen. Ook is een start gemaakt om een goede verbinding te maken met de rest van de bewoners. Deze week vindt de eerste bespreking van de werkgroep Hofland plaats.

Wethouder Schouten is blij met de belangstelling en inzet van de bewoners. Hij vindt dat de gemeente een belangrijke taak heeft om op een goede manier samen met de bewoners te werken aan leefbare en vitale wijken en kernen. "Het is een mooie kans om gezamenlijk het kernenbeleid in te vullen en mét de bewoners een aanpak te vinden die bij hun kern of wijk past", aldus wethouder Schouten.

In januari volgen er bewonersavonden voor de wijken Twistvlied en Wickelhof in Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Succesvolle bijeenkomsten over bewonersparticipatie

De avonden over bewonersparticipatie, die de gemeente de afgelopen weken heeft gehouden in Wilnis en de wijken Molenland en Hofland in Mijdrecht, zijn succesvol gebleken. Op elke avond kwamen ruim twintig bewoners af, waren de reacties positief en er werden werkgroepen gevormd om de ideeën verder uit te werken.Tijdens de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: