02 - Senior  sportief actief 2e week

Aanscherping Haagse armoedebeleid geen gevolgen voor Rondeveense kinderen


Geplaatst op: 22 oktober 2012

Sportende Rondeveense kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen dankzij Stichting Jongeren Actief gewoon blijven sporten en deelnemen aan sociaal culturele activiteiten. De gewijzigde bijstandsnorm van 130% naar 110% heeft geen consequenties voor de sport-, spel- en culturele activiteiten van Stichting Jongeren Actief.

Met ingang van dit jaar heeft het kabinet de inkomensgrens voor huishoudens met een laag inkomen verlaagd. Als gevolg daarvan kunnen minder mensen gebruik maken van het lokale armoedebeleid dat in hun gemeente geldt, zoals kortingen voor musea, collectieve ziektekostenverzekeringen en sportclubs.

In De Ronde Venen bestaan verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Eén daarvan is Stichting Jongeren Actief. De stichting is in het leven is geroepen om alle kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar, en jongeren met een beperking t/m 23 jaar, in De Ronde Venen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sport of sociale activiteiten. Gezinnen waarvan het inkomen niet hoger is dan 130% van het bijstandsniveau en gezinnen die tijdelijk financiële problemen hebben, kunnen in aanmerking komen voor vergoedingen en kortingen op bijvoorbeeld sportkleding en contributie van clubs.
In 2011 maakten circa 125 gezinnen van de mogelijkheid gebruik.

De stichting is een zelfstandige stichting die een bijdrage van de gemeente De Ronde Venen ontvangt en daarnaast via werving van sponsorgelden de financiering mogelijk maakt. Voor meer informatie over Stichting Jongeren Actief kunt u kijken op www.stichtingjongerenactief.nl of contact opnemen met een van de Servicepunten via telefoonnummer 0297 58 76 00. Ook als u meer informatie wilt over de regelingen voor mensen met een laag inkomen, kunt u met de Servicepunten contact opnemen of met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente, via telefoonnummer 0297 29 16 16.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aanscherping Haagse armoedebeleid geen gevolgen voor Rondeveense kinderen

Sportende Rondeveense kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen dankzij Stichting Jongeren Actief gewoon blijven sporten en deelnemen aan sociaal culturele activiteiten. De gewijzigde bijstandsnorm van 130% naar 110% heeft geen consequenties voor de sport-, spel- en culturele activiteiten van Stichting Jongeren Actief.Met ingang van dit jaar heeft het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: