001 - Homan Zonnepanelen

Collecte voor het Diabetes Fonds


Geplaatst op: 22 oktober 2012

Dit jaar wordt in heel Nederland, in Uw regio en ook in Uw woonplaats van 28 oktober tot en met 3 november wederom de collecte gehouden voor het Diabetes Fonds. Heel veel collectanten gaan door weer en wind en komen aan de deur voor het goede doel. Diabetes, oftewel suikerziekte is een sluipmoordenaar; het heeft verwoestende gevolgen zoals een hartaanval, dementie, blindheid en nierschade. In Nederland overlijden jaarlijks evenveel mensen aan diabetes als aan borstkanker, namelijk ruim 3.000. Dagelijks krijgen 200 mensen de diagnose diabetes, terwijl er al 1 miljoen patiënten zijn.

Collecteleider en Regiocoördinator Nancy van Oorde : ‘Wij vinden het heel belangrijk dat er iets aan diabetes wordt gedaan. Iedereen kent wel iemand met diabetes. Het is een rotziekte met ernstige gevolgen. Daarom is onderzoek zo belangrijk, zodat minder mensen diabetes krijgen en het te voorkomen en te genezen is.'

Het Diabetes Fonds zet alles op alles om diabetes en de verwoestende gevolgen ervan te voorkomen. Dat doet het fonds door fundamenteel onderzoek te betalen. Maar van alle subsidieaanvragen van onderzoekers kan er maar een kwart gehonoreerd worden. Het Diabetes Fonds krijgt geen geld van de overheid, dus is afhankelijk van donaties en de collecte.
Wilt u meecollecteren HEEL GRAAG, bel dan aub de Regiocoördinator Nancy van Oorde op nr. 0653442022 of email naar nanskees@caiway.nl, Zij zorgt er voor dat uw aanmelding bij de juiste collecteleider / collecteleidster terecht komt. Want helaas zijn nog NIET álle collectebussen " bemenst ".

Help het Diabetes Fonds in de strijd tegen diabetes en geef deze week aan de collectant. Mensen kunnen ook op een andere manier helpen; door vrijwilliger of donateur te worden. Of om een actie te organiseren met bijvoorbeeld de sportvereniging of muziekclub. Voor meer informatie: www.diabetesfonds.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Collecte voor het Diabetes Fonds

Dit jaar wordt in heel Nederland, in Uw regio en ook in Uw woonplaats van 28 oktober tot en met 3 november wederom de collecte gehouden voor het Diabetes Fonds. Heel veel collectanten gaan door weer en wind en komen aan de deur voor het goede doel. Diabetes, oftewel suikerziekte … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: