02 - Senior  sportief actief 2e week

Mijdrechtse scouts actief tijdens JOTA/JOTI


Geplaatst op: 22 oktober 2012

Scouts van over de hele wereld hebben afgelopen weekend via radio en internet contact met elkaar gezocht. Ook de scouts uit Mijdrecht deden mee aan de JOTA/JOTI, dit is de Jamboree On The Air / Internet. En deze keer niet alleen vanaf de boerderij aan de Oosterlandweg, maar ook vanuit het centrum van Mijdrecht.

Tijdens een speurtocht door Mijdrecht kwamen de scouts verschillende posten tegen. Waaronder eentje op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Een zendmast werd in een toren gehangen en met behulp van zendamateur Marco konden de kinderen vanuit hun eigen dorp contact maken met scouts in onder andere Krommenie en Vleuten.

Ook de activiteiten op de boerderij waren in het thema van ‘communicatie'. Zo gingen scouts in het Argonpark op pad met een zender, terwijl ze via de portofoon werden aangestuurd vanaf de boerderij. De kinderen in de boerderij volgden hun collega-scouts met de zender via Google Maps en gaven hen aanwijzingen.

De zender hing dit jaar in een hijskraan van Van Schie, op zo'n 55 meter hoogte. Het radio-contact leidde onder andere tot Rusland en Engeland. Meer weten over (lid worden van) de Jan van Speykgroep? Check www.janvanspeykgroep.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mijdrechtse scouts actief tijdens JOTA/JOTI

Scouts van over de hele wereld hebben afgelopen weekend via radio en internet contact met elkaar gezocht. Ook de scouts uit Mijdrecht deden mee aan de JOTA/JOTI, dit is de Jamboree On The Air / Internet. En deze keer niet alleen vanaf de boerderij aan de Oosterlandweg, maar ook vanuit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: