01 - Nooit Gedacht

Toneelgroep De Opregte Amateur brengt Sixpack aan voorstellinegen in De Hoef


Geplaatst op: 22 oktober 2012

Op 9 en 10 november brengt de Hoefse toneelvereniging een sixpack aan voorstellingen: een eenakterfestival van zes verschillende stukken zal u per avond worden voorgeschoteld in het dorpshuis "De Springbok".

Het zal de laatste keer zijn, dat het dorpshuis "De Springbok" omgetoverd zal worden tot een theater. Kort na de voorstellingen zal een uitgebreide verbouwing plaats vinden en een van de veranderingen zal het verwezenlijken van een permanent toneel zijn, waardoor de omvangrijke ombouw van de grote zaal tot theater, die tot nu toe vereist is, tot het verleden zal behoren. Als afscheid aan de 'oude zaal' wordt daarom nog eenmaal uitgepakt en hoe! Zes verschillende stukken zullen worden opgevoerd in zes verschillende decors. Nagenoeg alle spelers van de vereniging zullen acte de présence geven en twee debutanten zullen hun eerste schreden op de planken zetten.

In het stuk "Opsporing verzocht" maakt de bejaarde meneer van Veen zich kwaad en wordt door de politie gezocht; daarna volgt "Opa is verliefd" en de vraag hoe de familie daarop zal reageren. Beide stukken zijn geschreven door Harry Smits. De derde eenakter luistert naar de naam "Moederfiguur", waarin moeder geholpen dreigt te worden door de buren. Deze van oorsprong Engelse komedie van Alan Ayckbourn is door Josephine Soer van een Nederlandse tekst voorzien. Als laatste voor de pauze volgt dan "Kip met friet", waarin een familie op doorreis in een wegrestaurant belandt, waar maar één gerecht op het menu lijkt te staan. Na de pauze wordt de verjaardag van pa in "Lang zal die leven" in een restaurant van heel andere allure gevierd. Beide restaurant-stukken zijn geschreven door de ons inmiddels wel bekende Carl Slotboom. De avond wordt afgesloten met de eenakter "Suikertante" geschreven door Annie Coppieters, waarin het bezoek van voornoemde tante heel wat teweeg brengt.

Het oefenen van zes verschillende stukken vormde weer een echte uitdaging voor de toneelclub "De Opregte Amateur", waarbij regisseur Tiny Pieterse zich in zessen moest splitsen om een en ander in goede banen te leiden, maar u zult ervaren dat dat kunststukje gelukt is.
O ja, en in de pauze zijn extra grote hoofdprijzen te winnen!

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 9 en zaterdag 10 november om 20:00 in het theater De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft uiteraard de bar voldoende lang open, zodat u de stukken kunt nabespreken met de spelers en andere belangstellenden.
Gezien de belangstelling is het raadzaam te reserveren; de afgelopen voorstellingen waren allemaal uitverkocht en de huidige stand van de reserveringen geeft aanleiding aan te nemen dat dat ook dit keer het geval zal zijn. Reserveren kan via de website www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 - 593291).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toneelgroep De Opregte Amateur brengt Sixpack aan voorstellinegen in De Hoef

Op 9 en 10 november brengt de Hoefse toneelvereniging een sixpack aan voorstellingen: een eenakterfestival van zes verschillende stukken zal u per avond worden voorgeschoteld in het dorpshuis "De Springbok". Het zal de laatste keer zijn, dat het dorpshuis "De Springbok" omgetoverd zal worden tot een theater. Kort na de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: