Argon maakt het weer onnodig spannend

Geplaatst op: 22 oktober 2012

Bij de wedstrijd tussen Argon en Nieuwenhoorn werd weer eens duidelijk, hoe een wedstrijdbeeld zomaar kan kantelen. Na een uur spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg en dat was eigenlijk nog een schamele afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar 6 minuten later stond het zomaar 2-2 en was alles geheel weer open. Uiteindelijk werd de winst toch door de thuisploeg gepakt en dat leek gezien de verhoudingen tijdens het overgrote deel terecht.
Nieuwenhoorn, tot zondag pas een keer verslagen, wilde zich niet af laten bluffen en was al in de tweede minuut gevaarlijk, maar doelman Romero Antonioli wist de inzet van Muntslag te keren.

Daarna pakte Argon langzaam maar zeker de regie in handen zonder dat dit nog tot echte kansen leidde. Het eerste echte gevaar kon na 20 minuten worden genoteerd, toen Patrick Lokken na een hoekschop van Nicolai Verbiest kon inkoppen, maar het leer ging juist langs de tweede paal naast het doel. De openingstreffer kwam 10 minuten later op het bord, toen Dion Gerritsen een duel met zijn directe tegenstander wist te winnen en de bal vanaf de rechtervleugel voor het doel bracht. Daar pikte Jorn van Lunteren de bal in, kwam via een kluts tussen twee verdedigers door en liet doelman van de Wijngaart met een schuiver lansloos, 1-0. Gesteund door deze treffer werd de druk opgevoerd en nadat Lorenzo Lassooij net naast had geschoten was het Houssain el Zeryouh die met een wonderlijke treffer na 38 minuten de voorsprong uitbreidde. Uitgeweken naar de rechterkant kwam de linkerspits in balbezit en bracht de bal vanaf 10 meter van de achterlijn voor het doel. Tenminste, dat leek de bedoeling, maar de scherpe inzet ging over de kansloze doelman via de onderkant van de lat precies in de verre kruising, waarmee de stand dus op 2-0 kwam. Zelfs leek de voorsprong nog voor rust uitgebreid te worden, maar na een scherp indraaiende vrije trap van Nicolai Verbiest schoot de opgekomen Rob Overvliet de bal tegen de paal, om een onderdeel van een seconde later ook hard met het metaal in botsing te komen. Omdat op dat moment ook Patrick Lokken geblesseerd buiten de lijnen lag nadat hij middels een bodycheck in onzachte aanraking met de reclameborden was gekomen, moest Argon even met 9 man verder, maar Nieuwenhoorn kwam niet verder dan een klutsbal van Muntslag in de handen van Romero Antonioli, iets wat zijn collega aan de overzijde in de blessuretijd ook overkwam na een voorzet van Houssain el Zeryouh.

Na rust leek het spelbeeld onveranderd en Argon zocht de uitbreiding van de score. Na 51 minuten nam Jorn van Lunteren de bal uit een voorzet van Patrick Lokken ineens op de pantoffel, maar doelman van de Wijngaart redde in eerste instantie. In de scrimmage die daarna ontstond nam hij echter de bal in handen na een terugspeelbal en dus kreeg Argon een indirecte vrije trap op 8 meter van het doel. De inzet van Patrick Lokken ketste echter via een verdedigend lichaam weer buiten de gevarenzone. Twee minuten later werd de stormbal in het strafschopgebied van de gasten weer gehesen, toen een inzet van Houssain el Zeryouh pal voor de doellijn langs ging, waarna de bal via Dion Gerritsen weer voor de goal kwam, maar het kopgrage hoofd van Lokken net niet werd gevonden.

Na een uur kwam de opleving van Nieuwenhoorn plots tot stand. Er werd druk gezet en aan Argon zijde werd verzuimd om de opkomende á Cohen af te stoppen. Het afstandsschot, dat volgde, leverde tot verrassing van velen de aansluitingstreffer op, de inzet leek niet geheel onhoudbaar, 2-1. Deze goal zorgde voor plotse onrust in de thuisploeg en enkele minuten later leverde deze onrust de gelijkmaker op. De steekpass binnendoor maakte rechtsback Chiel Kok kansloos, de voorzet van de snelle Muntslag werd door Zaalman met een schuiver in de korte hoek gepromoveerd tot 2-2.
Met Erik Mulder voor Lorenzo Lassooij, even later gevolgd door de wissel van Houssain el Zeryouh voor Samir Jebbar probeerde Argon het ritme van het eerste uur weer te vinden, maar het eerste gevaar nu was voor de gasten. Uit een hoekschop was het á Cohen, die de bal tegen de lat kopte, waarna de bal kon worden weggewerkt. Een kwartier voor tijd leverde een actie van Samir Jebbar de aanleiding tot de hernieuwde voorsprong van Argon: met een sterke actie bleef hij de baas over de veel grotere aanvoerder van de gasten, waarna de bal voor werd gezet en op de rand van het strafschopgebied voor de voeten kwam van Jorn van Lunteren, die met een harde schuiver voor de tweede maal deze middag succesvol was, 3-2.

In het laatste wedstrijddeel liep de spanning naar grote hoogte op, omdat beide ploegen zochten naar nog een treffer. Erik Mulder schoot over, de deze middag zeer actieve Jorn van Lunteren zag een inzet net voor de tweede paal langs gaan, terwijl invaller Öztürk bij de gasten de bal naast het Mijdrechtse doel kopte. In de stand kwam geen wijziging meer, waardoor Argon de over het geheel gezien verdiende winst wist binnen te halen, waarmee de ploeg aansluiting heeft weten te vinden met de subtop van de afdeling.

Bij de wedstrijd tussen Argon en Nieuwenhoorn werd weer eens duidelijk, hoe een wedstrijdbeeld zomaar kan kantelen. Na een uur spelen stond het 2-0 voor de thuisploeg en dat was eigenlijk nog een schamele afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar 6 minuten later stond het zomaar 2-2 en was alles geheel … Lees meer »