01 - Nooit Gedacht

Inwoner Wilnis krijgt tablet voor aandragen meeste nieuwe Burgernetdeelnemers


Geplaatst op: 17 oktober 2012

Jonne Verburg uit Wilnis heeft dinsdag 16 oktober uit handen van burgemeester Maarten Divendal een tablet ontvangen. De heer Verburg is de deelnemer van Burgernet die de afgelopen periode de meeste nieuwe deelnemers heeft weten aan te dragen.

De afgelopen weken is campagne gevoerd om nieuwe deelnemers voor Burgernet te werven. Onder de huidige deelnemers was een actie uitgeschreven waarbij de persoon die het meeste aantal nieuwe deelnemers aan zou dragen een tablet kon winnen. Uiteindelijk bleek de heer Verburg uit Wilnis hierin het meest succesvol. Dankzij zijn inspanningen konden vier nieuwe deelnemers worden ingeschreven. De afgelopen weken zijn in De Ronde Venen ruim 180 nieuwe deelnemers ingeschreven. In totaal zijn circa 3700 inwoners van de gemeente nu deelnemer van Burgernet. Daarmee is De Ronde Venen, na Renswoude, de gemeente in Utrecht met het meeste aantal Burgernetdeelnemers.

Burgernet is een telefonisch netwerk waarin gemeente, politie en inwoners samenwerken om de buurt of de werkomgeving veiliger te maken. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermist persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Agenten die op dat moment met het incident bezig zijn, kunnen dan nog gerichter hun actie vervolgen. Op www.burgernet.nl  staat een filmpje over de werking van Burgernet.

Veel mensen willen én kunnen een steentje bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun eigen wijk of de plaats waar zij werken. Met de informatie vanuit Burgernet (naar wie is de politie op zoek?) kunnen zij een directe bijdrage leveren en zijn/vormen zij de extra ogen en oren op straat. Dankzij de inzet van Burgernet zijn al diverse verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt.

Deelname aan Burgernet is gratis, deelnemers dienen 16 jaar of ouder te zijn. Opgeven kan via www.burgernet.nl of door contact op te nemen met de gemeente De Ronde Venen via 0297 29 18 35.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwoner Wilnis krijgt tablet voor aandragen meeste nieuwe Burgernetdeelnemers

Jonne Verburg uit Wilnis heeft dinsdag 16 oktober uit handen van burgemeester Maarten Divendal een tablet ontvangen. De heer Verburg is de deelnemer van Burgernet die de afgelopen periode de meeste nieuwe deelnemers heeft weten aan te dragen.De afgelopen weken is campagne gevoerd om nieuwe deelnemers voor Burgernet te werven. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: