01 - Nooit Gedacht

Verhoging snelheid A2 belemmert ontwikkeling agrarische bedrijven


Geplaatst op: 17 oktober 2012

Een verhoging van de maximumsnelheid op de A2 betekent dat agrarische bedrijven in hun ontwikkeling worden belemmerd. Dat is het belangrijkste bezwaar dat het college van B en W uit in haar zienswijze op het ontwerp verkeersbesluit van de minister van Verkeer om de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen in de avond en nacht te verhogen naar 130 km/u. Wat het college betreft zijn in het ontwerp-besluit de economische belangen van snelheidsverhoging enerzijds en agrarische en ruimtelijke ontwikkelingen anderzijds onvoldoende afgewogen.

Minister Schultz van Haegen van Verkeer heeft voor de zomer bekend gemaakt de snelheid op de A2 tussen Maarssen en Vinkeveen te willen verhogen naar 130 km/u. Op dit deel van de A2 geldt nu een maximumsnelheid van 100 km/u.
In de zienswijze zegt het college het te betreuren dat er geen overleg heeft plaatsgevonden met de gemeente over het voornemen de snelheid te verhogen Bij de procedure om de A2 van drie naar vijf rijstroken te verbreden is dat een aantal jaren geleden wel gebeurd. Het resultaat was een zorgvuldig besluit met daarin extra aanvullende maatregelen om overlast tegen te gaan. Van een zorgvuldig besluitvormingproces is nu echter geen sprake, menen B en W.
Omdat de hogere snelheid niet geldt voor de A2 op het grondgebied van de gemeente, zal de aantasting van lucht- en geluidskwaliteit in De Ronde Venen beperkt zijn verwachten B en W. De effecten van een snelheidsverhoging voor agrarische bedrijven zijn echter groot. In een groot deel van De Ronde Venen wordt de maximale uitstoot van stikstof op dit moment overschreden. Door verhoging van de maximumsnelheid zal dit verder toenemen. Gevolg is dat agrarische bedrijven, die nu al veel inspanningen moeten plegen om de uitstoot van stikstof te beperken, in deze periode van economische tegenwind in hun bedrijfsvoering worden beperkt. Aangezien de agrarische sector een van de belangrijkste pijlers vormen onder het in stand houden van het Groene Hart, vinden B en W dat zij een gezond economisch toekomstperspectief dienen te hebben.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verhoging snelheid A2 belemmert ontwikkeling agrarische bedrijven

Een verhoging van de maximumsnelheid op de A2 betekent dat agrarische bedrijven in hun ontwikkeling worden belemmerd. Dat is het belangrijkste bezwaar dat het college van B en W uit in haar zienswijze op het ontwerp verkeersbesluit van de minister van Verkeer om de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: