01 - Nooit Gedacht

Het nieuwe Jeugd en Gezinsbeleid 2013 - 2015 Kinderen, Jongeren en Gezinnen in hun eigen kracht


Geplaatst op: 16 oktober 2012

Het nieuwe Jeugd en Gezinsbeleid 2013 - 2015 met als titel: ‘Kinderen, Jongeren en Gezinnen in hun eigen kracht' is donderdag 11 oktober besproken in een informatief overleg met de raad en iedereen die hierbij aanwezig wilde zijn. Hiervoor waren er al participatiebijeenkomsten geweest met de directeuren van de scholen en alle maatschappelijke organisaties die met kinderen te maken hebben.

Wethouder Rik Rolleman: ‘De visie van het collegeprogramma is dat de gemeente er niet is om wat wenselijk is te organiseren, maar te voorkomen wat onwenselijk is. Niet zorgen voor, maar zorgen dat! Hierbij wil de gemeente gebruik maken van de eigen kracht van de inwoners en de netwerken die al bestaan in Aalsmeer. Met deze nieuwe nota Jeugd en Gezinsbeleid wordt vooral de nadruk gelegd op deze eigen kracht zonder voorbij te gaan aan de kwetsbare kinderen in Aalsmeer. Ook wordt er ingegaan op hoe jongeren (actief) toe geleid worden naar onderwijs, werk en/of zorg. Ik ben trots op het nieuwe beleid waarmee we in gemeenteland voorlopen.'

Het beleid is opgedeeld in drie domeinen, Vrije Tijd, Gezin en Onderwijs. Per domein wordt er aangegeven wat de doelstellingen zijn en waar de gemeente Aalsmeer van 2013 tot en met 2015 op in gaat zetten. Zo wil de gemeente in het domein Vrije Tijd in gaan zetten op kwetsbare kinderen en jongeren, (tussen 4-23 jaar) zodat ook zij actief kunnen deelnemen aan de samenleving. In het domein Gezin wordt de ‘eigen kracht' gestimuleerd. En in het domein Onderwijs is het een speerpunt om kinderen en jongeren voldoende kennis en vaardigheiden te geven, zodat zij later kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud.

Door dit nieuwe beleid verandert er veel voor alle maatschappelijke organisaties die bezig zijn met kinderen. Het nieuwe Jeugd en Gezinsbeleid geeft ook ruimte om vrijwilligers en professionals te scholen en te trainen, zodat zij hun nieuwe rol kunnen pakken. Daarnaast wordt ingezet op het stimuleren en verbinden van organisaties, zodat er ook nieuw aanbod ontstaat. Ook krijgt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een meer centrale rol: ‘Opvoeden doe je niet alleen maar met z'n allen.'

Het beleid wordt 8 november in de beraadvergadering besproken en staat voor 29 november op de agenda van de raadvergadering.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het nieuwe Jeugd en Gezinsbeleid 2013 - 2015 Kinderen, Jongeren en Gezinnen in hun eigen kracht

Het nieuwe Jeugd en Gezinsbeleid 2013 - 2015 met als titel: ‘Kinderen, Jongeren en Gezinnen in hun eigen kracht' is donderdag 11 oktober besproken in een informatief overleg met de raad en iedereen die hierbij aanwezig wilde zijn. Hiervoor waren er al participatiebijeenkomsten geweest met de directeuren van de scholen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: