01 - Nooit Gedacht

Tijdens Nacht van de nacht op pad met de nachtwachter in het Speelwoud


Geplaatst op: 16 oktober 2012

Op 27 oktober 2012, tijdens de ‘Nacht van de nacht', kun je in het Speelwoud mee op een bijzondere avondwandeling met de nachtwachter.
Het valt niet mee om verstokte dagmensen te laten kennismaken met de nacht van het Speelwoud. Als ‘ervaringsdeskundige' heeft de Nachtwachter daar rekening mee gehouden. Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.
Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij 't startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na.
Geschikt voor gezinnen met kinderen van 6-11 jaar. Let op: kinderen onder begeleiding van een volwassene, max. 1 volwassen begeleider per kind.
Kosten: 2 euro per persoon
U kunt om 19.00 en mee op deze bijzondere avondwandeling om de natuur in het donker te beleven. Start is bij NME-Centrum De Woudreus. Wilt u ook mee? Meld u dan aan via s.postma@odru.nl , of via tel. 0297 273692 onder vermelding van tijd en aantal personen.

Nacht van de nacht
Om aandacht te vragen voor de toenemende lichtvervuiling en de effecten daarvan voor natuur en milieu, wordt op zaterdagavond 27 oktober 2012 voor de 8e keer de "Nacht van de Nacht" gehouden. In heel Nederland worden lichten gedoofd en worden activiteiten voor het publiek georganiseerd om te genieten van de schoonheid van de nacht én de functie van de duisternis.
Nederland is inmiddels één van de meest verlichte landen ter wereld. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot vijf procent lichter en echte duisternis is hierdoor bijna niet meer te vinden. Lichtvervuiling ontneemt het zicht op de sterrenhemel en nachtdieren raken hiervan in de war. Ook kan nog veel energie bespaard worden door minder en efficiënter te verlichten. Om hier aandacht voor te vragen organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu, samen met de deelnemende gemeenten, de "Nacht van de Nacht". Op www.nachtvandenacht.nl is een overzicht van alle activiteiten in Nederland te vinden.

Vrijwilligers
Vrijwel alle activiteiten in en rond NME-Centrum De Woudreus worden georganiseerd door vrijwilligers. Ze zouden niet door kunnen gaan zonder deze geweldige inzet van alle vrijwilligers. Is dit ook iets voor u? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op: 0297 273692
NME-Centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28A, 3648 XR Wilnis
(*NME = natuur- en milieueducatie)

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tijdens Nacht van de nacht op pad met de nachtwachter in het Speelwoud

Op 27 oktober 2012, tijdens de ‘Nacht van de nacht', kun je in het Speelwoud mee op een bijzondere avondwandeling met de nachtwachter. Het valt niet mee om verstokte dagmensen te laten kennismaken met de nacht van het Speelwoud. Als ‘ervaringsdeskundige' heeft de Nachtwachter daar rekening mee gehouden. Een potje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: