VZOD laat kaas van het brood eten

Geplaatst op: 16 oktober 2012

Afgelopen zaterdag vond onder herfstachtige omstandigheden de derby tegen Atlantis uit Mijdrecht plaats. De laatste jaren troffen beide clubs elkaar regelmatig en was meestal VZOD/vdBoon de bovenliggende vereniging.

Zaterdag echter een geheel ander beeld. Atlantis begon geconcentreerd en gedreven aan de wedstrijd. VZOD leek het te gemakkelijk op te nemen, mogelijk ingegeven door de stand op de ranglijst voor de wedstrijd, ( VZOD op de tweede plaats en Atlantis als vijfde genoteerd). Na 4 minuten spelen stond er nog wel 1-1 stand op het scorebord, als gevolg van een doelpunt van Josine Verburg voor VZOD, maar daarna wist Atlantis het fysieke overwicht langzaam maar zeker in doelpunten uit te drukken. Bij een 3-1 stand wist Anika van Os in de twaalfde minuut nog eenmaal via een doorloopbal de aansluiting te bewerkstelligen. Na de vak wissel lukte het de VZOD aanval niet om uitgespeelde kansen te creëren . De verdediging van Atlantis gaf weinig ruimte weg en daardoor kregen de aanvallers geen tijd om rustig aan te leggen voor het afstandsschot. In de 15 minuten die volgden wist VZOD de korf niet te vinden. Met als gevolg dat 8 minuten voor de rust Atlantis op een comfortabele 7-2 voorsprong stond. Uiteindelijk werd door doelpunten van wederom Josine Verburg en Donja Passies een 9-4 ruststand bereikt. Tekenend voor de onmacht van VZOD is het feit dat de heren in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen.

In de rust moet trainer/coach Frits Visser zijn team vermanend hebben toegesproken, want na de thee was het echte VZOD kort zichtbaar. Er werd eindelijk collectief uitverdedigd en er werd voor iedere bal gestreden. Met als gevolg dat VZOD binnen 3 minuten de achterstand terugbracht tot 3 doelpunten 9-6. Met nog ruim een half uur te spelen leek alles mogelijk en de meegereisde supporters gingen er eens goed voor staan. VZOD was echter niet bij machte deze spelwijze vol te houden. De doelpuntenproductie stagneerde weer en Atlantis gaf VZOD een lesje effectiviteit. Via 3 afstandsschoten maakte de thuisploeg duidelijk dat je niet veel energie hoeft te investeren als je maar van afstand raak schiet: 12-6. Met nog 18 minuten te spelen wisselde coach Visser Wouter Vermeulen voor "good old" Martijn Vervark. Dit leek zijn uitwerking niet te missen want Vervark bracht eigenhandig de stand op 12-8. Daarna was het echter zijn directe tegenstander die revanche nam en met twee doelpunten de onderlinge strijd weer in evenwicht bracht. Zodoende stond er na 70 minuten spelen een afgetekende 16-9 eindstand op het scorebord. Een overwinning van Atlantis waar niets op af te dingen valt. Opmerkelijk is het feit dat de heren van Atlantis 14 van de 16 doelpunten voor hun rekening namen, terwijl de Kudelstaartse mannen hier maar 4 doelpunten tegenover konden stellen.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Kesteren op het programma. Een mooie gelegenheid om zich te revancheren in de laatste veldwedstrijd voordat de korfballers weer de zaal ingaan. De meeste andere teams zijn alweer klaar met het veldseizoen. Voor de B1 en C1 betekende dat een heus kampioenschap. Alle uitslagen: Atlantis 1-VZOD 1 16-9, Atlantis 2-VZOD 2 13-7, Rapid 3-VZOD 3 11-11, Tempo A3-VZOD A1 4-11, VZOD A2-TOP A4 6-6, VZOD B1-ZKV B2 11-2, Helios C1-VZOD C1 0-7, VZOD C1-KZ C4 4-4, VZOD C2-Velocitas C4 1-9, KZ D3-VZOD D1 8-3, Atlantis D2-VZOD D2 18-0, VZOD E1-KIOS E3 6-1

Afgelopen zaterdag vond onder herfstachtige omstandigheden de derby tegen Atlantis uit Mijdrecht plaats. De laatste jaren troffen beide clubs elkaar regelmatig en was meestal VZOD/vdBoon de bovenliggende vereniging.Zaterdag echter een geheel ander beeld. Atlantis begon geconcentreerd en gedreven aan de wedstrijd. VZOD leek het te gemakkelijk op te nemen, mogelijk … Lees meer »