HVM overtuigt niet tegen Magnus

Geplaatst op: 15 oktober 2012

Stienstra hield HVM meer dan vijf keer in de wedstrijd, als een aanvaller van Magnus een doelrijpe kans kreeg. Toch was HVM sterk begonnen. Al na 90 seconden scoorde Arjan Blommaert uit de eerste strafcorner. Een paar minuten later kregen de Mijdrechters achter elkaar een paar kansen om de voorsprong te vergroten, maar de goed spelende keeper van Magnus voorkwam dat. HVM bleef drukken, maar Schagen kwam er regelmatig uit via gevaarlijke scoops, over de verdediging heen. Stienstra redde echter steeds.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het steeds druk voor het Schagense doel, en kreeg HVM weer enkele mogelijkheden, maar die leidden niet tot doelpunten. De uitstekende fluitende scheidsrechters gaven in de 30e minuut beide aanvoerders een groene kaart voor te veel praten in het veld. Op slag van rust moest de Mijdrechtse keeper weer drie keer achtereen in actie komen om de 1-0 ruststand veilig te stellen.

Kort na de rust speelde HVM vijf minuten met tien man, Mats Wissink kreeg geel voor een uitroep op het verkeerde moment. Magnus haalde daaruit geen voordeel, maar scoorde na een klein kwartier toch de verdiende gelijkmaker, een aanvaller kreeg een vrije kans in de cirkel. Even leek de wedstrijd te kantelen. HVM bleef echter overeind. Het Mijdrechtse team bleef aanvallen en kon in de 21e minuut op 2-1 komen. Thom Fokker tikte een voorzet van Arjan Blommaert binnen. In de drukte kreeg een Schagense speler de bal op een zeer pijnlijke plaats, maar hij kon later de wedstrijd hervatten. Dat gold niet voor linksachter Christian Kievits, die met een gebroken duim van het veld ging.
Direct na het doelpunt moest Stienstra nog een keer ingrijpen, maar daarna zakte bij Magnus de conditie in. Acht minuten voor tijd kreeg Arjan Blommaert alle tijd om aan te leggen en schoot hij keihard de 3-1 binnen.

De strafcorner loopt nog niet zoals het zou moeten, HVM kreeg zeven strafcorners en benutte er daarvan één. Het team bezet nu de tweede plaats op de ranglijst, achter Hoorn. Na de herfstvakantie volgt thuis de sleutelwedstrijd tegen Hoeksche Waard.

Zondag speelde HVM in een druilerige regen tegen Magnus, in Schagen. De Mijdrechters wonnen met 3-1, maar stonden vaak onder druk tegen de enthousiast spelende Noord-Hollanders. Het was tekenend dat keeper Redmar Stienstra werd uitgeroepen tot man van de match. Stienstra hield HVM meer dan vijf keer in de wedstrijd, … Lees meer »