0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Prinses Beatrixschool gaat op reis door de wereld


Geplaatst op: 12 oktober 2012

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar "Hallo Wereld".
De Pr. Beatrixschool in Wilnis had daarom het idee met de leerlingen een reis rond de wereld te maken.

Op maandagmiddag 8 oktober gingen de kinderen van groep 4 tot en met 8 op reis. Tijdens een tocht door de wijk kwamen zij in 4 verschillende landen en maakten daar kennis met een bewoner van dat land. Een godin uit het oude Griekenland, een Tibetaanse monnik, een tovenaar uit het vroegere Engeland en een Indiaan uit Amerika kwamen zij op hun reis tegen. Allemaal lazen zij een verhaal aan de kinderen voor over hun eigen cultuur. De kinderen vonden het erg leuk en luisterden geïnteresseerd naar alle mooie verhalen. Terug van hun reis werden zij door de Ouderraad verwelkomd met een Hollandse lekkernij: stroopwafeltjes en speculaasjes. De kleuters en groep 3 gingen niet zelf op reis. Zij kregen bezoek van een reiziger, die een mooi prentenboek voorlas.
De Kinderboekenweek is afgesloten met een boekenmarkt voor de hogere groepen. De kinderen verkochten voor kleine bedragen leesboeken aan elkaar. Het team hoopt dat er veel kinderen met een leuk leesboek naar huis zijn gegaan, zodat ze tijdens de herfstvakantie lekker kunnen lezen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Prinses Beatrixschool gaat op reis door de wereld

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar "Hallo Wereld". De Pr. Beatrixschool in Wilnis had daarom het idee met de leerlingen een reis rond de wereld te maken. Op maandagmiddag 8 oktober gingen de kinderen van groep 4 tot en met 8 op reis. Tijdens een tocht door de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: