001 -Brouwer Transport

De Dames 1 van Hertha en de geheimzinnige links voor


Geplaatst op: 12 oktober 2012

Op woensdag 10 Oktober moest er nog een wedstrijd worden ingehaald, CSW versus Hertha. Om 20.00 uur zou deze wedstrijd beginnen, dus werd er om 19.00 uur afgesproken in de kantine van CSW. In de kleedkamer hoorden wij dat onze inloopshirtjes waren verkleurd in de was, maar dit weerhield ons niet om ze toch aan te doen, al was het maar vanwege de kou. De wedstrijd moest worden ingehaald omdat CSW vorige week te weinig dames had, nu had Hertha niet de beschikking over al haar eigen dames 1 speelsters, dus speelden een aantal meiden uit de MB1 mee. Het is dus eigenlijk lood om oud ijzer om wedstrijden te verplaatsen. Deze MB1 meiden, Nadine, Roxy en Emily, kregen ook een nummer toebedeeld. Romy, ook net over van de MB1, heeft inmiddels haar eigen nummer en positie bemachtigt en hoort er nu helemaal bij.

Omdat we lekker op tijd waren kon Gregory nog uitleggen wat er van jou plek in het veld word verwacht qua aanval, verdediging en omschakeling. Na deze uitleg kregen we de opstelling te horen met daarbij een geheimzinnig linksvoor?? Na onze vaste warming-up en de rek- en trekoefening stond iedereen in de voetbalmodus en werden er rondo's gemaakt en dit zijn niet de bekende koeken. Ook de keepster Yvette werd ingeschoten en daarna was het tijd om de wedstrijd te laten aanvangen. Maar het was nu al wel bijna donker. Maar gelukkig heeft CSW ook de beschikking over veldverlichting.

Deze keer moesten we het ons zo vertrouwde kunstgrasveld inruilen voor een zanderige, hobbelig veld, waar de lijnen bijna niet te zien waren. Maar goed, we waren gekomen om te voetballen en niet om te zeuren. Na het fluitsignaal nam Hertha de eerste bal uit en de eerste 25 minuten werd er door Hertha flink geknokt en goed overgespeeld. Hertha had in deze 25 minuten de overhand. De trainingen van Gregory en Jason wierpen zijn vruchten af. Er zat rust in de ploeg en het spel liep heerlijk. Na zo'n 20 min viel dan ook het eerste doelpunt na een prachtige voorzet van Nina. Gitta die goed doorliep op de keeper en zelfs hierdoor met haar in botsing kwam, vocht zich er uiteindelijk langs en kon de bal in open doel schieten, 0 - 1 voor Hertha Vinkeveen.

Nu moest Hertha volhouden. Iedereen was aan het knokken en ook de van de MB1 geleende meiden hebben enorm gevochten, letterlijk dan. Net voor de rust kwam de rechtsbuiten van CSW langs de verdediging van Hertha en zij kon uithalen. Helaas kon keepster Yvette de bal net niet genoeg wegtikken. Deze kwam onder de lat en met 1-1 gingen de dames dan ook de rust in. Onder het genot van een kop warme thee met zelf meegebrachte koekjes, werd de wedstrijd geanalyseerd. Hertha was niet ontevreden en zou nog meer op de aanval gaan spelen dan de eerste helft. Omdat Yvette ook wilde voetballen werd de keepster gewisseld en ging Lenette op doel.

De 2e helft werd er weer enorm gevochten aan beide kanten. Er waren al wat minpuntjes genoemd zoals de slecht zichtbare lijnen, hierdoor kwam er discussie over het ingooien van de bal, dit hoort eigenlijk niet thuis op dit niveau van voetbal. Maar het spel ging door en aan beide kanten waren er voldoende scoringskansen. Op het moment dat CSW een kans kreeg stortte Nadine zich op de bal. Hierdoor kreeg een enorme knal van een ‘iets' groter meisje en viel daarbij op de grond. Met last van haar rug moest ze gewisseld worden maar het meest bezorgt was ze over het feit hoe haar make-up zat.

Slechts 10 minuten voor het eind kwam er een einde aan het gelijke spel. CSW nam een vrije trap op ruim 18 meter van het doel. De bal ging over de muur van Hertha speelsters en via onderkant lat achter Lenette, 2 - 1. Maar Hertha had als eens voor gestaan en rook een overwinning, of in ieder geval een gelijk spel. Met nog 2 minuten op de klok werd Roxy zwaar getackeld, dit was net voor de 16 meterlijn. Waarschijnlijk de laatste vrije bal voor Hertha dus waarschijnlijk ook de laatste kans. Nina legde de bal neer, klaar voor het maken van een treffer. Ze schoot de bal prachtig in de richting van het goal van CSW. Iedereen zag hem er in vliegen, knal.... helaas net op de lat en de bal schoot weg. Weg bal, weg kans. Maar moedig gestreden ten onder bij CSW één van onze grootste concurrenten uit de regio. De dames van Hertha kunnen trots zijn, ze hebben geknokt tot de laatste minuut. De meiden van de MB1 van Hertha werden natuurlijk uitbundig bedankt voor hun geweldige inzet. En hoe het met Nadine is? Haar Make-up zit weer helemaal prima. Maar wie was nu eigenlijk die geheimzinnige linksbuiten? Als we dat vertellen is het geen geheim meer.

Meiden- en damesvoetbal bij Hertha houdt ons bezig. We zijn altijd op zoek naar versterking. Dus zit je thuis of bij een andere club op de bank en lijkt het je wat om bij deze leuke club meiden te komen voetballen? Kijk dan eens op onze internetsite, of kom kijken bij één van onze trainingen. Maandag en woensdag van 19.00 uur tot 20.30 uur op de Molmhoek te Vinkeveen, de basis voor de gezelligste voetbalclub van De Ronde Venen, waar plezier en sportiviteit hand in hand gaan.

Foto van Gitta die de het enige Hertha doelpunt scoorde.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Dames 1 van Hertha en de geheimzinnige links voor

Op woensdag 10 Oktober moest er nog een wedstrijd worden ingehaald, CSW versus Hertha. Om 20.00 uur zou deze wedstrijd beginnen, dus werd er om 19.00 uur afgesproken in de kantine van CSW. In de kleedkamer hoorden wij dat onze inloopshirtjes waren verkleurd in de was, maar dit weerhield ons … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: