001 - Escaperoom aglemeen

Dag van de Ouderen en Mantelzorgdag groot succes


Geplaatst op: 8 oktober 2012

Het samenvoegen van de Dag van de Mantelzorg en de Dag van de Ouderen was duidelijk een goed idee. Met bijna 200 bezoekers is deze dag goed bezocht. Het toneelstuk was duidelijk zeer herkenbaar gezien de instemmende geluiden en uitdrukkingen op de gezichten van de bezoekers. Bij de koffie werden heerlijke petitfourtjes genuttigd die beschikbaar waren gesteld door Decibel hoortoestellen. Alle andere versnaperingen waren door de HEMA gedoneerd. Ook de kramenmarkt met allerlei informatie werd goed bezocht. De medewerkers van de Kringkoop deelden goed gevulde tassen uit met jekko's en plastic hero zakken en informatie. Men kon een kijkje nemen en zelfs meedoen met verschillende beweegactiviteiten van Stichting Sport en Spel zoals zitgym, de geheugengroep en het stoelhonkbal. Bij Hobby Dee konden oude conservenblikken omgetoverd worden tot een mooi weggeef blik. Ook konden er portemonneetjes gemaakt worden van kosteloos materiaal. En wie vindt het niet leuk om in een luxe stoel geportretteerd te worden? De foto werd ter plekke uitgeprint op een printer die hiervoor ter beschikking was gesteld was door MK computershop. En bij vertrek kreeg iedereen een gerbera van Gerbera's van der Wilt. Kortom, er was genoeg te doen en te beleven dankzij de vele bedrijven en organisaties die hun medewerking aan deze dag hebben verleend. Wij willen graag alle medewerkers van de Meijert, standhouders, de maatschappelijke stagiaires van het VLC en alle vrijwilligers bedanken voor het welslagen van deze feestelijke dag. Stichting De Baat is zeker van plan het volgend jaar weer zo groots te vieren!

Over het Steunpunt Mantelzorg
De Baat heeft verschillende activiteiten om mantelzorgers te ondersteunen in hun verzorgende taak, zodat zij verzorging kunnen blijven combineren met hun eigen leven. Bijvoorbeeld ontmoetingen met lotgenoten, het Alzheimercafé en de mantelzorgkrant. Ook hebben wij vrijwilligers opgeleid om de zorg af en toe even over te nemen. Dat noemen we respijthulp. Bij het Steunpunt Mantelzorg kunnen mantelzorgers terecht voor praktische zaken én een luisterend oor.
U kunt terecht bij het Steunpunt Mantelzorg voor:
• Informatie en advies
• Verwijzing en bemiddeling
• Cursussen
• Informatiebijeenkomsten
• Emotionele ondersteuning
• Lotgenotencontacten


Over De Baat
Stichting De Baat is een bekende en herkenbare welzijnsorganisatie in gemeente De Ronde Venen met de mens als middelpunt van jong tot oud. De Baat bevordert zelfredzaamheid en sociale samenhang en verhoogt de inzet voor en deelname aan de samenleving.
Kerkvaart 2
3641 EP Mijdrecht
(0297) 230 280

www.stichtingdebaat.nl
info@stichtingdebaat.nl
Bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 uur
en vrijdag van 08:30 tot 13:00 uur.
Volg ons op Twitter! Wij hebben een algemeen account: www.twitter.com/stdebaat en een account speciaal voor nieuws en contact over mantelzorg: www.twitter.com/mantelzorgdrv
De Baat: iedereen doet mee!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dag van de Ouderen en Mantelzorgdag groot succes

Het samenvoegen van de Dag van de Mantelzorg en de Dag van de Ouderen was duidelijk een goed idee. Met bijna 200 bezoekers is deze dag goed bezocht. Het toneelstuk was duidelijk zeer herkenbaar gezien de instemmende geluiden en uitdrukkingen op de gezichten van de bezoekers. Bij de koffie werden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: