De Kwinkslag blijft winnen

Geplaatst op: 8 oktober 2012

Na de eerste 2 ongeslagen wedstrijden van Kwinkslag M1 staat op 29 september tegenstander Castellum op het programma. De jonge ploeg wordt bijgestaan door de ervaren Marco van Putten wie de plek als vierde heer overneemt van Tristan Frese in deze wedstrijd. Een vooraf op papier sterke tegenstander, met als invaller bij Castellum hoofdklasse speler Ronny, het belooft een pittige avond te worden in Vleuten. Na 5 minuten in de eerste dubbel van Bjorn en Jasper wordt dit vermoeden bevestigd en kijken de heren dan ook tegen een omgewende achterstand aan. Dit loopt door tot een score van 20-14 waarop de jongens met een sterk slot offensief komen en de set met 21-23 binnenslepen. Met een betere start in de tweede set weten ze ook de tweede set te winnen en is het eerste punt alvast verdiend. Dan is het de beurt aan Leon Bunschoten en Marco om nog een punt binnen te slepen, een moeilijke eerste set wordt afgesloten met een nipte overwinning voor de mannen uit Vinkeveen. In de tweede set laat Castellum echter zien de punten niet cadeau te willen geven en wordt ook de derde set binnengehaald door de thuisploeg. Hierop volgens de enkel spelen waarin Bjorn de sterke invaller weerstand moet gaan bieden, echter tegen de rust van deze ervaren hoofdklasser kan er niet worden gewonnen, een nederlaag in vorming?
Dat is zeker niet wat de equipe van Kwinkslag in gedachten heeft en de overige drie enkel wedstrijden worden dan ook met relatief gemak gewonnen. Afsluitend moeten op deze avond nog twee dubbel spelen de laatste punten worden verdeeld en ook deze gaan mee terug naar Vinkeeen. Achteraf gezien een geslaagde avond met een 6-2 overwinning voor Kwinkslag M1.

Vijf dagen later mag het team opnieuw de baan betreden, ditmaal in een thuiswedstrijd tegen OSM Badminton M1. Met kindsgemak weten Bjorn en Jasper de openingsdubbel van de avond te winnen, een veelbelovend beeld echter een zware tweede dubbel voor Leon en Tristan, waarin allebei de sets met de kleinste marge van 2 punten worden gewonnen door de gasten. Bjorn lijkt een makkelijke speelavond tegemoet te zien waarin hij zijn tegenstander geen punt hoeft te gunnen, er wordt dan ook ruim gewonnen met 21-6 en 21-5. Tegelijkertijd is Jasper ook bezig met een sterke wedstrijd en weet hij het derde punt van de avond te verdienen. Een uiterst moeilijke wedstrijd voor Leon vervolgt de avond en ondanks al het mogelijke weet OSM hier het tweede punt veilig te stellen. De spannendste wedstrijd sluit de enkels af, Tristan moet proberen het vierde punt voor Kwinkslag te verdienen. De eerste set loopt lang door en wordt uiteindelijk in de diepe verlenging van 25-23 gewonnen. Hier laat zijn tegenstander het echter niet bij zitten en de tweede set welke ook uitloopt in de verlenging beslist dan ook dat er nog een derde set gespeeld moet gaan worden. De ervaring van de tegenstander komt in de beslissende set tot uiting en zorgt dan ook voor een 3-3 verdeling in de punten met nog de laatste dubbels te gaan. Jasper en Leon weten deze naar de hand te zetten evenals Bjorn en Tristan wat de avond dan toch nog afsluit met een 5-3 overwinning. Dit zorgt na vier wedstrijden voor een koppositie van Kwinkslag M1 met 27 van de 32 punten verdiend gevolgd op 21 punten door Castellum. 28 Oktober is de volgende wedstrijd, deze zal gespeeld worden tegen Doorn M3 die de derde plek op de ranglijst bekleed.

Bron: Ingezonde stukken

Na de eerste 2 ongeslagen wedstrijden van Kwinkslag M1 staat op 29 september tegenstander Castellum op het programma. De jonge ploeg wordt bijgestaan door de ervaren Marco van Putten wie de plek als vierde heer overneemt van Tristan Frese in deze wedstrijd. Een vooraf op papier sterke tegenstander, met als … Lees meer »